.

Σπάρτακος: Απάντηση στη ΓΕΝΟΠ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΤΗΣ «ΗΓΕΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

Δυστυχώς στο θέατρο του παραλόγου (τους), η ευθιξία, η ευσυνειδησία και η συνέπεια εκλαμβάνονται ως υποκρισία και συκοφαντία;

Διαβάζοντας κανείς την Θεατρική Πράξη Νο …. (πραγματικά έχουμε χάσει τον λογαριασμό) της Παράστασης «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» δε μπορεί παρά να έχει πείσει, πια, τον εαυτό του για το ποιος/ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά υποκρίνονται, εκτίθενται, παίζουν, ειρωνεύονται, συκοφαντούν
Ως ηγεσία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τιμώντας στο έπακρο την εκπροσώπηση των χιλιάδων εργαζόμενων –όπως από τους ίδιους μας έχει ανατεθεί - θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ειδικά τούτη την χρονική περίοδο είμαστε σφόδρα απασχολημένοι με τα ζητήματα που καίνε εργαζόμενους και επιχείρηση και δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου ώστε να τον σπαταλούμε σε ανακοινώσεις εντυπωσιασμού.
Επειδή όμως στην παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, διευκρινίζουμε ότι:
Σε ότι έχει να κάνει με την πρότασή για περικοπή του οικογενειακού επιδόματος (επίδομα συζύγου), πρόκειται για μία πρόταση η οποία στηρίζεται και εξηγείται με τους ακόλουθους λόγους: Ο πρώτος λόγος αφορά στον ίδιο τον Νόμο 4046/12 (Μνημόνιο 2) και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) στην όποια αναφέρεται ότι τα μόνα επιδόματα που διατηρούνται -μεταξύ των άλλων-  επιδομάτων είναι το επίδομα τέκνων.
Ο δεύτερος -και ίσως ο ουσιαστικότερος λόγος- έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί η πρότασή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, τότε για την περικοπή της μισθοδοσίας θα χρειαστεί να κοπεί λιγότερο από ένα κλιμάκιο και όχι  τα δύο κλιμάκια που περικόπτει σήμερα η διοίκηση με την δική σας συγκατάθεση. Συνεπώς το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι καλύτερο όχι μόνο για τους 2.614 συναδέλφους που δεν έχουν άλλα επιδόματα, αλλά σχεδόν και για το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης.
Επιπρόσθετα, η σύνταξη που θα προκύπτει θα είναι μεγαλύτερη και δεν θα επηρεάσει αρνητικά ούτε και αυτούς που πλαφονάρουν (αφού είναι πλέον γνωστό ότι στο πλαφόν της σύνταξης εντάσσονται και τα οικογενειακά επιδόματα).
Επίσης, εάν κοπεί το επίδομα συζύγου σημαίνει ότι  θα κοπεί και από όσους μισθωτούς είναι μισθολογικά στο πλαφόν αφού το επίδομα συζύγου καταβάλλεται πλέον του πλαφόν. Άρα, αρκετοί υψηλόμισθοι εργαζόμενοι, κυρίως διευθυντικά στελέχη, θα δείξουν αλληλεγγύη όπως αρέσκονται να λένε. Εκτός και αν ΔΕ θέλετε να θιγούν τα διευθυντικά στελέχη, που μάλλον ΔΕ θέλετε, γιατί και πάλι δεν υιοθετήσατε την πρότασή να συμπεριλάβετε στις περικοπές το επίδομα οργανικού στελέχους (επίδομα ευθύνης). Γιατί άραγε;
Σε ότι αφορά στα κλιμάκια, παρότι οι περικοπές στην μισθοδοσία έγιναν  από 1/11/11, έως σήμερα η καταβολή τους γίνεται κανονικά στους δικαιούχους μισθωτούς. Εάν κάποια στιγμή δεν υπάρξουν χρήματα, η πρόταση είναι να παγώσει η καταβολή των κλιμακίων για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να δημιουργηθεί αποθεματικό από τις αποχωρήσεις των συνταξιοδοτούμενων συναδέλφων και όχι να κόψετε περαιτέρω τα ειδικά επιδόματα. Όσο και να θέλετε να επιβάλλεται τη λογική του παραλόγου, πολύ απλά ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να δίνεις αύξηση σε κάποιων εργαζόμενο μειώνοντας τον μισθό κάποιου αλλού.
Για το θέμα των που έχει να κάνει με την «ομόφωνη απόφαση για τη συμμετοχή των προεδρείων των 7 μεγαλύτερων Συλλόγων στην διαπραγματευτική ομάδα της ΓΕΝΟΠ», γιατί ζητάτε από εμάς να σας φέρουμε την απόφαση; Σεις δεν είστε αυτοί που έχετε τα πρακτικά της συνεδρίασης; Αφού εμάς μας αμφισβητείται,  γιατί δεν ανατρέχετε σε αυτά. 
Τέλος –μιας και διαρρηγνύεται τα ιμάτιά σας για το πόσο καλή μνήμη έχετε- μας ξενίζει (;) το γεγονός ότι ξεχάσατε το «Μεγαλειώδες συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ στην Πτολεμαΐδα» όπως το είχατε αποκαλέσει. Ένα συλλαλητήριο για το οποίο ξέρουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι λέμε όταν λέμε ότι σηκώσαμε στις πλάτες μας το οικονομικό του βάρος. Εκτός και εάν στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ έχετε παραστατικά για την οργάνωση του.
Ρίχνοντας οριστικά, την αυλαία του θεάτρου που η ΓΕΝΟΠ μας προκαλεί να παίξουμε (και όσο αρνούμαστε τόσο πιέζει) οφείλουμε να συμφωνήσουμε με την «ηγεσία» της Ομοσπονδίας σε ένα σημείο. Όντως, «Οι συνάδελφοι μας βλέπουν και μας κρίνουν». Προς γνώσιν και συμμόρφωση όμως καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας –εκεί στην «ηγεσία» της ΓΕΝΟΠ- ότι εκτός από το ότι κρίνουν, κατακρίνουν κιόλας. Γιατί οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου