.

Στη ΔΕΗ και σε 5 διμηνιαίες δόσεις το τέλος ακινήτων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 7.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων και ενοικιαστές θα πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος και όχι χωριστά όπως είχε αποφασίσει το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η Τρόικα δεν δέχθηκε να πληρωθεί το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) ξεχωριστά από το λογαριασμό της ΔΕΗ και έτσι και φέτος θα σταλεί μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «σύμφωνα με όσα προβλέπει η υφιστάμενη Νομοθεσία και λόγω τεχνικών δυσχερειών και χρονικών περιορισμών ο τρόπος είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) δεν είναι εφικτό να τροποποιηθεί. Κατά συνέπεια το τέλος ακίνητων θα εξακολουθήσει να εισπράττεται από την ΔΕΗ και άλλους παρόχους αλλά σε πέντε διμηνιαίες δόσεις αντί των δυο που ίσχυσαν για το τέλος του 2011 αρχής γενομένης από τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν εφεξής. Υπενθυμίζεται ότι η επιβολή του τέλους για το 2012 ήταν μια υποχρέωση που είχε ήδη προβλεφθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012 ενώ από το 2013 θα αντικατασταθεί από ένα Ενιαίο Τέλος Ακινήτων».

Οσοι επιδιώξουν να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά θελήσουν να πληρώσουν μόνο το λογαριασμό ρεύματος αυτό δεν είναι εφικτό, ενώ σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να στείλει στην εφορία τα ονόματα εκείνων που δεν θα πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ προκειμένου να ληφθεί στη συνέχεια απόφαση πρώτον για το αν θα κοπεί το ρεύμα και δεύτερον για το αν θα προχωρήσουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Οσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες που είτε εξαιρούνται από το χαράτσι είτε επιβαρύνονται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο θα πρέπει αφού λάβουν το λογαριασμό της ΔΕΗ να προσέλθουν στην εφορία και να καταθέσουν αίτηση για ευνοϊκή μεταχείριση. Αυτό μπορούν να το κάνουν στην περίπτωση που διαπιστωμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν το χαράτσι σε 5 διμηνιαίες δόσεις.

ΠΗΓΗ WWW.ENERGYPRESS.GR

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου