.

Σπάρτακος: Εξώδικο στη ΔΕΗ για το «πάγωμα» στις προσλήψεις σε 8μηνα και 2μηνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του την Τετάρτη 25/7/2012 αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή εξώδικης δήλωσης – πρόσκλησης. Κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε για να καλύψει στοιχειωδώς τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης η τεράστια έλλειψη τακτικού προσωπικού, προσλαμβάνει έκτακτο – εποχικό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας, παρότι με το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην παραγωγική διαδικασία της επιχείρησης, γεγονός που απαγορεύει τόσο η Ελληνική όσο και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το δυσάρεστο φαινόμενο να έχουν ¨παγώσει¨ και οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού, λόγω του ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί η σχετική ΠΥΣ σύμφωνα με τον Νομό 4057/12. Αποτέλεσμα τούτου είναι να ελλοχεύει ο κίνδυνος να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικοί τομείς και δραστηριότητες στους Σταθμούς Παραγωγής και στα Ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα κι ενός blackout.

Με ευθύνη των Γενικών Διευθύνσεων, προκειμένου να συνεχίζονται οι λειτουργίες των παραγωγικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης -αλλά με διαδικασίες που ελέγχονται για την νομιμότητα τους- δίδεται σε εργολάβους, με απευθείας ανάθεση, η λειτουργία βασικών δομών της παραγωγικής διαδικασίας στους Σταθμούς και στα Ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ.

Η συγκεκριμένη πρακτική, εκτός του ότι στερείται νομιμότητας, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια τόσο του προσωπικού όσο και των εγκαταστάσεων, αφού οι ανάδοχοι – εργολάβοι στερούνται γνώσης και εξειδίκευσης για να λειτουργούν/χειρίζονται τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το να αυξάνονται προκλητικά τα ενδεχόμενα για κάποιο βιομηχανικό ατύχημα με τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες.

Επιπρόσθετα, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί περαιτέρω το κόστος λειτουργίας, ενώ με αυτό τον τρόπο διευρύνεται ο εργασιακός Μεσαίωνας (δουλεμπόριο), αφού είναι γνωστό ότι στο όνομα του εργολαβικού κέρδους οι εργολάβοι δεν καταβάλουν κανονικά στους εργαζόμενους που απασχολούν τους μισθούς, τα επιδόματα κλπ.

Κύριε πρόεδρε

Πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη καθυστέρηση για την πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού, δεν κρύβει πίσω της κανένα σχέδιο εκχώρησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε out searching αλλά έχει να κάνει με τις αρρυθμίες που προέκυψαν στην λειτουργία του κράτους από τις διπλές Βουλευτικές εκλογές και εξ αυτού καθυστερεί η έκδοση της σχετικής ΠΥΣ.

Κύριε Πρόεδρε

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα παρακολουθεί στενά το εν λόγω θέμα και καλεί τόσο τη ΔΕΗ Α.Ε όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, να διευθετήσουν το θέμα για να επέλθει η επιβεβλημένη ομαλή λειτουργία στην μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.

Σε διαφορετική περίπτωση, με ευθύνη του Σωματείου, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια μηδέν εξαιρουμένων και των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ¨Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΕΗ Α.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νομίμως, για να λάβει γνώση για τις νόμιμες συνέπειες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου