.

Εργαζόμενοι ΔΕΗ Μεγαλόπολης: "ΔΕΝ μπορείς να πουλήσεις κάτι που ΔΕΝ είναι δικό σου"

Η Κυβέρνησή με τις προγραμματικές της δηλώσεις αποδεικνύεται μνημονιακότερη του μνημονίου με τις οποίες υπαναχωρεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.  
Οι Προγραμματικές δηλώσεις συνοψίζονται σε 3 λέξεις: «ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ».
Με ποιο δικαίωμα κύριοι της κυβέρνησης κρεμάσατε πωλητήριο στη χώρα μας ;

Αυτά που ετοιμάζεστε να ξεπουλήσετε, κύριοι της Κυβέρνησης, δεν σας ανήκουν. 
Ανήκουν στον Ελληνικό λαό. Τα έχουμε όλοι δανειστεί από τις επόμενες γενιές. Είναι ο εμπράγματος και άυλος, περιουσιακός, ενεργειακός, πολιτισμικός, περιβαλλοντικός πλούτος της πατρίδας μας. Και είναι ύψιστη ηθική υποχρέωση η διαφύλαξή του.
Πριν συνεργήσετε, λοιπόν, με σύγχρονους μαυραγορίτες, να θυμάστε ότι οι ευθύνες για το δρομολογούμενο ξεπούλημα δεν είναι μόνο πολιτικές. Και θα αναζητηθούν από τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό λαό.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ η ΔΕΗ που κατέχει περίπου το 70% της εγκατεστημένης ισχύος των Μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνοντας στο ενεργειακό της μείγμα λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές, πετρελαϊκές καθώς και Μονάδες φυσικού αερίου, αλλά και Μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Περίπου το 60% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από λιγνίτη, καθιστώντας τη ΔΕΗ το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει στην κατοχή της το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 12.093 χλμ. καθώς και τα Δίκτυα Διανομής συνολικού μήκους 226.456 χλμ.
Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και δεν προσφέρεται για πώληση.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να απορρίψει τις επιλογές αυτές που στοχεύουν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και λιγνιτικών της Μονάδων μεταξύ των οποίων και της Μεγαλόπολης.  
Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Το συνδ. κίνημα στη Δ.Ε.Η και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αντισταθούν υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους.
Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, Ενιαία, Δημόσια, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας μας.

Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης και του Ελληνικού λαού.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης καλεί τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να στείλουμε μήνυμα ότι ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ στα σχέδια τους να ξεπουλήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας.

Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  Δ.Ε.Η  ΜΕΓ/ΛΗΣ


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου