.

Σπάρτακος: Καθυστέρηση διαπραγματεύσεων επί θεμάτων, έτσι όπως απορρέουν από την ΕΣΣΕ

Κύριε πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, που δημιουργείται από την καθυστέρηση που παρατηρείται στον τρόπο υλοποίησης των θεμάτων, όπως αυτά αναγράφονται στο κεφάλαιο Γ΄ «Γενικές ρυθμίσεις» της ΕΣΣΕ 2012, που υπογράφτηκε με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 7 Ιουνίου 2012.
Εάν και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περισσότερο του ενός μηνός, δε φαίνεται να υπάρχει καμία κινητικότητα/ διαβούλευση για τα θέματα που αφορούν:
● Τον τρόπο υλοποίησης των ρυθμίσεων της παραγράφου 1 του κεφαλαίου Α΄ της ΕΣΣΕ, σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4024 / 2011, που πρέπει να επανεξεταστούν εντός διαστήματος τριών μηνών.
● Τον εξορθολογισμό των ειδικών επιδομάτων και τον χαρακτηρισμό τους -με βάση και ανάλογα με τις συνθήκες εργασίας- σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά, αλλά και τις προϋποθέσεις χορήγησής τους χωρίς μεταβολή της συνολικής δαπάνης αυτών.
● Τη διαδικασία μεταθέσεων και αποσπάσεων των μισθωτών, καθώς και την αναμόρφωση του κεφαλαίου ΣΤ΄ του ΚΚΠ/ ΔΕΗ περί πειθαρχικού ελέγχου.
Είναι γνωστό ότι τα μέρη που υπέγραψαν τη σύμβαση έχουν δεσμευθεί όπως αυστηρώς ότι εντός 4 μηνών από την υπογραφή της ΕΣΣΕ (μένουν λιγότερο από 3 μήνες) πρόκειται να ρυθμισθούν τα παραπάνω σοβαρά θέματα, για τα οποία ως γνωστόν υπήρξαν και αντεγκλήσεις μεταξύ των Σωματείων και της ΓΕΝΟΠ.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η μετάθεση/καθυστέρηση των αναφερομένων –ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους - θεμάτων προς επίλυση, εντός του χρονικού ορίου που θέτει η ΕΣΣΕ, δεν είναι το αποτέλεσμα ενός τεχνάσματος εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΗ (όπως έχει συμβεί στο παρελθόν) με απώτερο σκοπό την παραπομπή του θέματος στις καλένδες και με συνέπειες φυσικά, σε βάρος των εργαζομένων. Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι για μια ακόμα φορά τίθεται εν αμφιβόλω και κλονίζεται η αξιοπιστία, τόσο της διοίκησης της Επιχείρησης όσο και της ΓΕΝΟΠ στα μάτια των εργαζομένων.
Κύριε πρόεδρε
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε. δηλώνει την παρουσία, την ετοιμότητα και την πρόθεσή του να συμβάλει σε θετική κατεύθυνση, με τις γνώσεις και τις θέσεις του, ενώ ταυτοχρόνως δηλώνει κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψει νέες αδικίες και εμπαιγμούς σε βάρος των εργαζομένων.





Υπενθυμίζοντας και πάλι ότι έχει παρέλθει περισσότερο από ένας μήνας από το χρονικό περιθώριο το οποίο συμφωνήθηκε, σας καλούμε να μας ενημερώσετε εάν και ποιες ενέργειες έχουν γίνει και σε ποιο σημείο βρίσκονται σήμερα τα ζητήματα για τα οποία δεσμευτήκατε πως θα γίνει διαβούλευση.



Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Αδαμίδης Αθανάσιος Μάστορας



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου