.

Σπάρτακος: Χαιρετίζει το ΥΠΕΚΑ για την απόφαση αξιοποίησης των κοιτασμάτων λιγνίτη στη Δράμα και Ελασσόνα

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΣΜΑΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έτσι όπως αυτή εκφράστηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και αφορά στην αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων λιγνίτη στη Δράμα και στην Ελασσόνα. Κοιτασμάτων που αποτελούν τη βάση για παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύοντας την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμό της χώρας και διασφαλίζοντας την ισορροπία του συστήματος.
Εκτός από το γεγονός ότι η απόφαση αυτή προδιαγράφει μία σειρά από εξελίξεις που μόνο προς την θετική κατεύθυνση είναι, η απόφαση αυτή ικανοποιεί απολύτως τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ αφού αποτελεί πάγια θέση του συνδικάτου. Θέση η οποία μάλιστα έχει κατά κόρον εκφραστεί και έχει κοινοποιηθεί και στον κ. Παπαγεωργίου με επιστολή μας που του αποστείλαμε από τις 25 Ιουνίου 2012, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Μία επιστολή με περιεχόμενο τα λεπτομερή προβλήματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Η παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης Λιγνίτη και η κατασκευή σύγχρονων αντίστοιχων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εφόσον πραγματοποιηθεί και δεν αποτελέσει απλά και μόνο μια ακόμα εξαγγελία, θα είναι ικανή να εξασφαλίσει περισσότερες από 4000 μόνιμες θέσεις εργασίας για χρονικό διάστημα πέραν των 40 ετών, με τεράστια αναπτυξιακά οφέλη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο για την Εθνική οικονομία.
Εξάλλου ενδεικτική και χαρακτηριστική κίνηση καλής προαίρεσης της Κυβέρνησης (και απόδειξη ότι οι εξαγγελίες δε μένουν μόνο στα λόγια) μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει η απόφαση για άμεση παραχώρηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου Ορυχείου της Βεύης που επί σειρά ετών καρκινοβατεί την ώρα που θα μπορούσε να δώσει μία ανάσα στο σύστημα και να ισορροπήσει συνθήκες που αυτή την ώρα δημιουργούν πλείστα προβλήματα δυσλειτουργίας (τροφοδοσία Μελίτης). Είναι σημαντικό και κρίσιμο, ειδικά αυτή την περίοδο, να γίνει αντιληπτό ότι η εκμετάλλευση κάθε κοιτάσματος και η αξιοποίηση του Εθνικού μας καυσίμου στο έπακρο, μπορεί να αναστρέψει ένα σημαντικό κομμάτι του αρνητικού κλίματος που υπάρχει σήμερα.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα επικροτεί τις θετικές κινήσεις από πλευράς Υπουργείου, θέτει στη διάθεσή του κάθε βοήθεια που δύναται να προσφέρει αλλά και ασφαλώς θα παρεμβαίνει σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται ολιγωρία ή καθυστέρηση σε θέματα όπως είναι αυτό που αφορά στους λιγνίτες.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου