.

Αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο

Περίπου 12% αύξηση σημειώθηκε τον Ιούνιο στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011. Αυτή η αύξηση προέρχεται κυρίως από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις σε αντίθεση με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες οι οποίες μείωσαν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με πέρυσι.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η ζήτηση ρεύματος τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 11,9 % λόγω αύξησης της κατανάλωσης από νοικοκυριά και ΜΜΕ (+5,6 %, αποδίδεται στις καιρικές συνθήκες και την αυξημένη χρήση κλιματιστικών) καθώς και της κατανάλωσης των ορυχείων της ΔΕΗ (+36 %), ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφεται μείωση 2,1 %.

Η μεγάλη άνοδος της ζήτησης τον Ιούνιο είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί η πτώση στην κατανάλωση ρεύματος στο εξάμηνο, που διαμορφώνεται στο 0,5 %.

όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τον Ιούνιο είχαμε μεγάλη αύξηση στις ΑΠΕ (σχεδόν 100%) καθώς και στον λιγνίτη (23%), ενώ μείωση σημειώθηκε στη χρήση μονάδων Φυσικού Αερίου κατά 21%, του πετρελαίου και των υδροηλεκτρικών
Σε επίπεδο παραγωγής, τον Ιούνιο καταγράφεται σημαντική αύξηση στις ανανεώσιμες πηγές (σχεδόν διπλασιασμός) και τους λιγνίτες (+23 %) ενώ μειώθηκε η χρήση των μονάδων φυσικού αερίου (-21 %), πετρελαίου καθώς και των υδροηλεκτρικών (-2 %).

πηγή: ERGON blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου