.

Δήμος Κοζάνης: Προγραμματική σύμβαση για την επέκταση της τηλεθέρμανσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προγραμματική σύμβαση για την προκαταρκτική μελέτη αναβάθμισης και επέκτασης της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης Κοζάνης με εναλλακτικές πηγές ενέργειας, υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2012, στο Δημαρχείο Κοζάνης, μεταξύ του Δήμου Κοζάνης, της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, του ΕΚΕΤΑ / ΙΔΙΑ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στόχος της εν λόγω σύμβασης, είναι η διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων κάλυψης του φορτίου για την υποκατάσταση της θερμικής ισχύος που αναμένεται να χαθεί από τη μία, και την διερεύνηση αύξησής της από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη την μελλοντική επέκταση της εγκατάστασης και τις μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης. Επίσης στους στόχους της σύμβασης περιλαμβάνεται η αξιολόγηση χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, τεχνολογιών συμπαραγωγής και νέων καινοτόμων τεχνολογιών για την κάλυψη του θερμικού φορτίου, καθώς και η πρόταση αναδιαμόρφωσης του επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης Κοζάνης.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της εν λόγω σύμβασης είναι 8 μήνες, ενώ το προϋπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται στα 60.000,00 € .

Η Τηλεθέρμανση της Κοζάνης είναι ένα έργο «πράσινης ανάπτυξης» που έδειξε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρέπει και μπορεί να πραγματοποιεί με αποτελεσματικότητα μεγάλης κλίμακας έργα. Αναπτύσσει την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα με την μείωση του λειτουργικού κόστους των επαγγελματικών χωρών, και την μείωση του κόστους παραγωγής προϊόντων που χρειάζονται θερμότητα. Εισάγει στην περιοχή μας νέες ενεργειακές τεχνολογίες. Έλληνες κατασκευαστές, επιστήμονες και τεχνικοί αποκτούν τεχνογνωσία, από την μελέτη και την κατασκευή μέχρι την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης. Για αυτό το λόγο η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές καθαρής ενέργειας, ώστε να διευρύνει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη σε περισσότερους συμπολίτες μας.
Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Κοζάνης, τον μεγαλύτερο ενεργειακό δήμο της χώρας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΚΕΤΑ το μεγαλύτερο ερευνητικό φορέα της χώρας, ανοίγει προοπτικές για νέες συνεργασίες στο ενεργειακό πεδίο, έτσι ο Δήμος, η περιοχή να γίνουν πεδίο ανάπτυξης γνώσης και τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου