.

ΤΕΕ/ΤΔΜ- Άμεση εύρεση λύσης για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας στους άνεργους, υποαπασχολούμενους και νέους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ –ΤΣΜΕΔΕ με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Προς : Πρόεδρο ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ Κοιν. 1. Πρόεδρο ΤΕΕ 2. Περιφερειακά Τμήματα ΤΕΕ 3. Ν.Ε. Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, μετά από αίτημα πλήθους συναδέλφων μηχανικών συζήτησε στη 16η συνεδρίασή της το θέμα της έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης καθώς και της αδυναμίας εκπόνησης του επαγγέλματος από τη μη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας λόγω αδυναμίας έγκαιρης καταβολής των, δυσβάστακτα υψηλών, ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο μας.

Το θέμα που εκφράστηκε και στην συγκέντρωση των μηχανικών του τμήματος με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. κο Χρήστο Σπίρτζη κατά την επίσκεψη του στην Κοζάνη στις 5-7-2012 απασχολεί την πλειοψηφία των συναδέλφων μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών, έρχεται να προστεθεί στα τεράστια λόγω οικονομικής συγκυρίας προβλήματα ανεργίας, υποαπασχόλησης, μειώσεων αποδοχών των συναδέλφων, αποτελώντας για αυτούς θέμα επιβίωσης.

Γνωρίζοντας ότι παραπάνω θέμα, έχει τεθεί και από το Τ.Ε.Ε. αλλά και αποτελεί απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΤΑΑ –ΤΣΜΕΔΕ στην συνεδρίασή της στις 5-12-2011 που εκδόθηκε ως ανακοίνωση από στις 6-12-2011, η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση και να ικανοποιηθεί το αίτημα των συναδέλφων μηχανικών για την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας η οποία απαιτείται σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες της επαγγελματικής ιδιότητας.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

O Πρόεδρος Δημήτρης Μαυροματίδης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου