.

Έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με χαράτσι

Στα τέλη της βδομάδας που διανύουμε ξεκινάει η αποστολή των πρώτων λογαριασμών της ΔΕΗ που θα περιέχουν την πρώτη δόση τέλους ακινήτου για το 2012.

Το μηχανογραφικό τμήμα της ΔΕΗ δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να ελέγξει τις περσινές λίστες υπόχρεων ώστε να συμπεριλάβει στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και το τέλος ακινήτου. Οι κλίμακες (τιμές ζώνης και συντελεστές) παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι.

Η εξόφληση θα γίνεται σε πέντε διμηνιαίες δόσεις έως και το Μάιο του 2013, έναντι δυο δόσεων που ίσχυαν πέρυσι. Η ΤΡΟΙΚΑ δεν δέχτηκε τον διαχωρισμό χαρατσιού - ΔΕΗ καθώς η ΔΕΗ θεωρήθηκε ότι διαθέτει τον πιο αξιόπιστο μηχανισμό είσπραξης. Έτσι, αν κάποιοι θελήσουν να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά να εξοφλήσουν μόνο το ρεύμα, θα θεωρηθεί ληξιπρόθεσμο το σύνολο της αξίας του λογαριασμού.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της είναι υποχρεωμένη να στέλνει στην Εφορία τη λίστα των ονομάτων αυτών που δεν πλήρωσαν το τέλος ώστε η κάθε Εφορία να αποφασίσει τον τύπο και τον τρόπο επιβολής μέτρων (πρόστιμα, κατασχέσεις κλπ).

Όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (είτε όσοι εξαιρούνται από το χαράτσι είτε όσοι επιβαρύνονται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) καλούνται να μεταβούν στις Εφορίες μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ ώστε να αιτηθούν ευνοϊκή μεταχείριση. Αυτό το αίτημα θα γίνεται δεκτό στην περίπτωση που διαπιστωμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν το χαράτσι σε 5 διμηνιαίες δόσεις.

πηγή: ERGON blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου