.

Eπιθεωρητές Περιβάλλοντος στην Κοζάνη από το ΥΠΕΚΑ για το πρόβλημα της ρύπανσης

Νέες έρευνες στο λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιήσουν επιθεωρητές Περιβάλλοντος, προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες για υπερβάσεις των ρύπων στην περιοχή, από τη δραστηριότητα των λιγνιτωρυχείων, των ατμοηλεκτρικών σταθμών και άλλων παραγωγικών μονάδων.

Η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη συναντήθηκε με κλιμάκιο των Οικολόγων Πρασίνων για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κοζάνη και ανέλαβε τη δέσμευση να αποσταλούν εκ νέου επιθεωρητές Περιβάλλοντος στην περιοχή «και παράλληλα με τις προτάσεις των Οικολόγων Πρασίνων, να προβούμε από κοινού σε μια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και τη ΔΕΗ για το ξεκίνημα μιας εφαρμογής σταδιακών μέτρων μέσα στον Σεπτέμβριο», επισήμαναν τα μέλη του κλιμακίου που πήραν μέρος στη συνάντηση.

Το κλιμάκιο των Ο.Π. κατέθεσε στην ειδική γραμματέα τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αφορούν υψηλές συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (PM-10), όπως αυτές έχουν καταγραφεί από το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και δείχνουν υπερβάσεις των ορίων που έχει θεσπίσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, και ζήτησε τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα ρύπανσης στην περιοχή.

Εντεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις των περιοχών Κοζάνης και Αρκαδίας έχουν καταθέσει και αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη λειτουργία των λιγνιτικών πεδίων της ΔΕΗ στις αντίστοιχες περιοχές. Σύμφωνα με τα μέλη του κλιμακίου, οι Βρυξέλλες ανταποκρίθηκαν και ήδη διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα σε επίπεδο Ε.Ε. για όσα καταγγέλλουν.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέθεσαν στην κ. Καραβασίλη σχέδιο που έχουν εκπονήσει προ 3ετίας για τη δυνατότητα δημιουργίας περίπου 3.000 θέσεων πράσινης εργασίας στον Νομό Κοζάνης.

Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου