.

Από 1ης Οκτωβρίου, αύξηση 20% στα διόδια της Εγνατίας

Αυξήσεις 20% έρχονται από 1ης Οκτωβρίου στα διόδια της Εγνατίας Οδού. Η αύξηση, που είχε αναβληθεί ήδη δύο φορές (Απρίλιο και Ιούλιο), αφορά στους πέντε σταθμούς διοδίων που λειτουργούν σήμερα στον οδικό άξονα των 670 χιλιομέτρων: στην Τύρια (Παραμυθιά Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο (Κοζάνη), στην Ανάληψη (Λαγκαδάς) και στον Ιασμο (Κομοτηνή)

Στους έξι αυτούς σταθμούς τα διόδια για τα Ι.Χ. θα αυξηθούν από 2 ευρώ σε 2,40 ευρώ, για τα δίκυκλα από 1,40 σε 1,70 ευρώ, για τα λεωφορεία και τα μικρά φορτηγά από 5 ευρώ σε 6 ευρώ και για τα μεγάλα φορτηγά από 7 ευρώ σε 8,40 ευρώ. Μάλιστα, όσοι δεν καταβάλλουν διόδια απειλούνται με αυστηρές κυρώσεις. Σε περίπτωση μη καταβολής τους, ο οδηγός θα καλείται με επιστολή να καταβάλει το 20πλάσιο εντός 20 ημερών. Και εάν δεν το πράξει, θα χρεώνεται το 50πλάσιο της αξίας των διοδίων μέσω της εφορίας. Ταυτόχρονα, μετατίθεται για τον Ιανουάριο η έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στη Μουστένη (τμήμα Στρυμόνα - Χρυσούπολης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 η Εγνατία εισέπραξε από τα διόδια 15,9 εκατομμύρια ευρώ, το σύνολο των οποίων εισέπραξαν οι τράπεζες, καθώς είχε υποθηκευθεί για τη σύναψη δανείων.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου