.

ΕΝΩΣΗ: Καταγγελία της κυβέρνησης για μεθοδεύσεις με τη ΔΕΗ

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ …. ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ

Από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων ξεκινά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – ιδιωτικοποιήσεων στην ενέργεια.
Με Νομοσχέδιο ΕΞΠΡΕΣ η εσωτερική τρόικα βάζει ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ  σε όλες τις επιχειρήσεις ΦΙΛΕΤΑ και τις παραχωρεί στα συμφέροντα  έναντι πινακίου φακής.
Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης  ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και υποσχέσεις που μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση του χρέους δεν ΑΝΤΕΞΑΝ στις πιέσεις των δανειστών και με ταχυδακτυλουργικές διαδικασίες καταθέτουν νομοσχέδιο, ξεπουλώντας την Ελληνική περιουσία στα χέρια των ιδιωτών.
Μάλιστα επειδή θεωρούν ότι αγκάθι στο Ξε-πούλημα μπορεί να είναι οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε  αποφάσισαν την κατάργησή τους για να μπορούν πολύ πιο εύκολα να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Κύριοι της συγκυβέρνησης:
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και στις προγραμματικές  δηλώσεις του πρωθυπουργού, επιχειρήσατε να στρέψετε την κοινή γνώμη αλλά και τους εργαζόμενους απέναντι στους συνδικαλιστές , λες και αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη που έφτασε η Ελλάδα στον πάτο και όχι οι πολιτικοί που διαχειριστήκαν την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια.
Αντί να ακούτε την φωνή του λαού που υποφέρει εσείς προσπαθείτε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας και να τις μεταφέρετε αλλού……
Είναι αγκάθι για εσάς οι συνδικαλιστές γιατί διαφωνούν στην πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, δύο υδροηλεκτρικών  και στην μείωση του ποσοστού 51%.
Η «ΕΝΩΣΗ»  έχοντας όμως επίγνωση της κρίσιμης κατάστασης της επιχείρησης, αλλά και των «πονηρών καιρών» της συγκυβέρνησης και με τα όσα ακούγονται κατά καιρούς για το συνδικαλιστικό κίνημα   καλεί όλους όσους αμφισβητούν την εντιμότητα των συνδικαλιστών, να προχωρήσουν σε έλεγχο  και δημοσιοποίηση του  ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ,  μέχρι και σε συγγενείς δευτέρου βαθμού από τότε που  μετοχοποιήθηκε  η ΔΕΗ δηλαδή από το 1999.
Εάν  πράγματι αποδειχτούν βεβαιωμένες παραβάσεις ή παρανομίες από στελέχη του συνδικαλιστικού χώρου όσο ψηλά και να βρίσκονται,  να σταλούν στην δικαιοσύνη και να πέσει άπλετο φως ώστε, να μην σπιλώνετε το σύνολο του συνδικαλιστικού χώρου, για να αποδειχθεί περίτρανα ότι, όλοι όσοι αγωνιζόμαστε για την ΔΕΗ και  τα συμφέροντα των εργαζομένων συναδέλφων, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και είμαστε καθαροί μέχρι τελευταίου χιλιοστού.
Το ίδιο  όμως ακριβώς απαιτούμε να γίνει και για τους πολιτικούς!!!
Μακριά από μας κάθε αμφισβήτηση και  κάθε επιχείρηση λασπολογίας.

                                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                    ΕΝΩΣΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου