.

Ραχήλ Μακρή: Απάντηση για τα οκτάμηνα στη ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ-ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 8ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε »

Σε συνέχεια της από 17 – 07 – 2012, συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης για το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην προκήρυξη των 8μηνων συμβάσεων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (60 θέσεις τον Ιούλιο) και της ΔΕΗ γενικότερα κατέθεσα την από 26/7/2012, σχετική ερώτηση στο Υπουργείο ΠΕΚΑ.
Σύμφωνα με την από 10/8/2012 απάντηση του Υπουργού, το αίτημα για τις προσλήψεις των 8μηνων συμβάσεων βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής προκειμένου να προωθηθεί στο Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την έγκρισή τους. Η καθυστέρηση οφείλεται στα ελλιπή στοιχεία που απέστειλε η ΔΕΗ Α.Ε και για τα οποία ζητήθηκαν περισσότερες πληροφορίες, καθώς και στην αναστολή προσλήψεων λόγω Εθνικών Εκλογών.
Όπως φαίνεται η αρμόδια διεύθυνση της ΔΕΗ ΑΕ λειτούργησε με προχειρότητα, χωρίς να προβεί στην επαρκή κατάθεση στοιχείων που ήταν απαραίτητα προκειμένου το ΥΠΕΚΑ να προβεί στον κατάλληλο έλεγχο, στην διεκπεραίωση της υπόθεσης και στην αποστολή του αιτήματος προσλήψεων στο αρμόδιο Υπουργείο για την έγκρισή τους.
Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία χειρίστηκαν το θέμα των προσλήψεων αποδεικνύει την αδιαφορία για τις επιπτώσεις των πράξεών τους στην λειτουργία της επιχείρησης καθώς και στην τοπική κοινωνία, τα μέλη της οποίας σε συνθήκες μεγάλης ανεργίας αγωνιούν για την εύρεση μιας δουλειάς.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά παρακολουθούμε την διαδικασία. Κατακρίνουμε τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις που συμβαίνουν, και θα είμαστε ιδιαίτερα σκληροί σε περίπτωση που συνεχιστούν, αφού προφανώς η διαδικασία θα αποδειχθεί ότι καθυστερεί σκοπίμως.


Ραχήλ Μακρή
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου