.

ΤΕΕ/ΤΑΚ: «Διασφάλιση αποθεματικών ΤΣΜΕΔΕ»

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. της 1ης Αυγούστου 2012 «Διασφάλιση αποθεματικών ΤΣΜΕΔΕ»

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στη συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου 2012, μετά από πρόταση της ΑΜΑΚ, σχετικά με την διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

Τα τελευταία χρόνια βασικό θέμα συζήτησης για τους ‘Ελληνες Mηχανικούς είναι το ΤΣΜΕΔΕ, προσπαθώντας να βρούμε τρόπους αντίδρασης απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε δυναμικά και να περισώσουμε πολλά πράγματα.

Σήμερα επανερχόμαστε θέλοντας να σταματήσουμε τον συνεχιζόμενο κατήφορο και την αιμορραγία η οποία κι αυτή συνεχίζεται.

Τη στιγμή που οι συνάδελφοι Μηχανικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και το ΤΣΜΕΔΕ δεν τους διευκολύνει όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην καταστροφή συνεχώς και περισσότεροι μηχανικοί, την ίδια στιγμή τα αποθεματικά του Ταμείου συνεχίζουν να χάνονται και να οδηγούνται στην αποπληρωμή του χρέους. Τα χρήματα που με κόπο οι ασφαλισμένοι Μηχανικοί έχουν πληρώσει τόσες δεκαετίες χωρίς την παραμικρή κρατική συμμετοχή, καθιστώντας το ΤΣΜΕΔΕ ένα από τα υγιέστερα ασφαλιστικά ταμεία της Ευρώπης, πήγαν χαμένα.

Καλούμε τα Περιφερειακά Τμήματα αλλά και την κεντρική διοίκηση του ΤΕΕ σε κοινή αντίδραση και δράση με στόχο τα παρακάτω:

Διεκδίκηση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ που κουρεύτηκαν, πολιτικά αλλά και νομικά, στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών για την απώλεια των αποθεματικών.

Διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ αλλά και του ΤΕΕ, εξασφάλιση έντοκων καταθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλη τράπεζα, χωρίς κίνδυνο νέου κουρέματος και χωρίς επισφαλείς επενδύσεις σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου.

Πάγωμα στις εισφορές των ασφαλισμένων, διασφάλιση ότι δεν θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο αυξήσεις.

Άμεση παρέμβαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ για ουσιαστικές διευκολύνσεις στους ασφαλισμένους μηχανικούς. Βελτίωση όρων διακανονισμών, χωρίς τόκους υπερημερίας, χωρίς έξοδα και χωρίς προϋποθέσεις καταβολής εισφορών τρέχοντος εξαμήνου, παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας, σφράγιση βιβλιαρίων υγείας για όλους, κλπ.

ΠΗΓΗ: Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου