.

Τέλος στα σενάρια ιδωτικοποίησης του Κτηματολογίου

Τέλος στο σχέδιο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο φαίνεται ότι βάζει η κυβέρνηση.Όπως φαίνεται το έργο και η λειτουργία του Κτηματολογίου θα παραμείνει στον έλεγχο του δημοσίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα προωθήσει το θέμα της δανειοδότησης του έργου από την ΕΤΕπ, ως δεύτερη όμως προτεραιότητα καθώς η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος υπό τον Ευάγγελο Λιβιεράτο θεωρεί ότι το Κτηματολόγιο δεν αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας. Ο ίδιος μάλιστα προ ημερών, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ιδιωτικό κτηματολόγιο».

Αυτή τη στιγμή η Κτηματολόγιο Α.Ε. έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 280 εκατ. ευρώ τα οποία μπορούν να χρηματοδοτήσουν το έργο για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ενας βασικός λόγος που αποσύρεται το σχέδιο εισόδου επενδυτή, είναι το γεγονός ότι για να ολοκληρωθούν οι όποιες διαδικασίες θα χρειαζόταν τουλάχιστον δυο χρόνια πράγμα που θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος για κτηματογράφηση του συνόλου της χώρας έως το 2020, κάτι που ζητάει επιτακτικά και η τρόικα.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα έτρεχε τις διαδικασίες για την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή, μετά από δυο παρατάσεις, δεν προσέτρεξε κανείς!

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου