.

Τρέχουν να Συνδεθούν με το Δίκτυο Φυσικού Αερίου

Το επικείμενο «άλμα» στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενόψει του επερχόμενου Χειμώνα, μέσω εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με το 80% του πετρελαίου κίνησης, βάζει «φωτιά» στα γραφεία των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης κι ΕΠΑ Θεσσαλίας, με τους καταναλωτές να σπεύδουν, εν μέσω του Καλοκαιριού, να συνάψουν συμβόλαια διασύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Το ενδιαφέρον άρχισε να αυξάνεται, σταδιακά, από τον προηγούμενο Μάιο κι Ιούνιο για να κορυφωθεί στη διάρκεια του Ιουλίου όταν τα νέα συμβόλαια παροχής φυσικού αερίου ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, τόσο στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης όσο και σε εκείνη των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. «Τον περασμένο μήνα τα νέα συμβόλαια πελατών για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ήταν 2.049, ενώ αντίστοιχα στην ΕΠΑ Θεσσαλίας έφθασαν τα 1.070», εξήγησε στην «Η» ο διευθυντής εμπορικών δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών κ. Λεωνίδας Μπακούρας για να προσθέσει ότι η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαφορά τιμής

Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου διαπιστώνουμε πως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης υπογράφονται περίπου 80-100 νέα συμβόλαια ημερησίως» αναφέρει χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης κι εκτιμά ότι όσο πλησιάζουμε στον Οκτώβριο, όταν και θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με 1,40 ευρώ το λίτρο, θα «εκτοξευθεί» και το κύμα των καταναλωτών που θα επιδιώξουν να το συνδέσουν με φυσικό αέριο, το οποίο θα διατίθεται, όπως σημειώνει, με 87-88 λεπτά το κυβικό μέτρο, δίδοντας τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων.

Παρά την αυξημένη ζήτηση, πάντως, οι χρόνοι εξυπηρέτησης των καταναλωτών δεν έχουν επιμηκυνθεί. «Έχουμε φθάσει να συνδέουμε περίπου 2.000 πελάτες το μήνα, ενώ υπάρχουν και περίπου 4.000 νοικοκυριά στα οποία έχουμε τοποθετήσει μετρητές και περιμένουμε να αντικαταστήσουν τους καυστήρες τους για να γίνει η σύνδεση», είπε ο κ. Μπακούρας, επισημαίνοντας ότι στη Θεσσαλονίκη έως και σήμερα έχουν συνδεθεί με το δίκτυο πάνω από 155.000 πελάτες, ενώ συνολικά για το 2012 θα έχουν προστεθεί περίπου 15.000 νέοι πελάτες ή περί το 44% του πληθυσμού στους 12 δήμους του νομού.

Αυτή την περίοδο, εξάλλου, στο νομό το βάρος της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης «πέφτει» σε νέες περιοχές όπως η Περαία, η Σίνδος, τα Διαβατά και το Ρετζίκι, όπου επεκτείνεται το δίκτυο σε μήκος περίπου 40 χλμ., ενώ για την επόμενη πενταετία στόχος είναι ο συνολικός αριθμός των πελατών να υπερβεί τις 200.000 και να αντιπροσωπεύουν το 57% του γενικού πληθυσμού του νομού.

Το 41% του πληθυσμού

Όσον αφορά στην ΕΠΑ Θεσσαλίας, το πελατολόγιο της επιχείρησης αντιπροσωπεύει σχεδόν 55.000 πελάτες ή το 41% του πληθυσμού στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας και στόχος της πενταετίας είναι να υπερβεί τις 75.000 πελάτες. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται φέτος να επεκταθεί το δίκτυο κατά 30 χιλιόμετρα, κυρίως σε Καρδίτσα και Τρίκαλα και να προστεθούν περίπου 7.000 νέοι πελάτες. Προκειμένου εν τω μεταξύ, οι δύο εταιρείες να κάνουν ακόμη πιο ελκυστική τη λύση του φυσικού αερίου, παρέχουν -σε περιπτώσεις κεντρικής θέρμανσης- δωρεάν τα τέλη σύνδεσης, που σημαίνει εξοικονόμηση περί τα 1.000 έως 3.000 ευρώ ανά πολυκατοικία και όταν πρόκειται για μεμονωμένα διαμερίσματα, παρέχεται έκπτωση 40% στο συγκεκριμένο κόστος.

(από την εφημερίδα "Ημερησία")

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου