.

Eντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της «Ανάπλασης βόρειας εισόδου Πτολεμαΐδας»


Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη της Πτολεμαΐδας παρουσιάζει σήμερα το kozan.gr, καθώς εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» η πράξη «Ανάπλαση Βόρειας Εισόδου Πτολεμαΐδας» στον άξονα Προτεραιότητας «08 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ».Το έργο αφορά στη βόρεια είσοδο (είσοδος από Φλώρινα – Περδίκα) της Πτολεμαΐδας, σε τμήματα της οδού 25ης Μαρτίου, τον χώρο στον ΟΕΚ και στην νέα επέκταση του σχεδίου πόλεως Πτολεμαϊδας, την οδό Καραζάνου, την οδό Μανουηλάντων, ενώ επίσης περιλαμβάνει τους κοινοχρήστους χώρούς (πάρκο και παιδική χαρά) μπροστά στον χώρο του Ο.Ε.Κ.

Το έργο – συνοπτικά – περιλαμβάνει επιστρώσεις πεζοδρομίων, προσβάσεων χώρων στάθμευσης οχημάτων επί των πεζοδρομίων, ενός χώρου αναψυχής πλήρη στην περιοχή των εργατικών κατοικιών με κιόσκι, παγκάκια, φυτεύσεις δένδρων, ενός χώρου παιδικής χαράς για μικρότερες ηλικίες, κυκλικού κόμβου κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Οικοτροφείου με Μανουηλαντών, ηλεκτροφωτισμού πεζοδρομίων, χώρων αναψυχής και κυκλοφοριακών κόμβων με, σπορά νέων χώρων πρασίνου-χλοοτάπητα, τοποθέτηση απορριματοδεκτών διάσπαρτα στα πεζοδρόμια αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 3,300,000.00 Ευρώ. Η συγκεκριμένη ένταξη αφορά την από 29-09-2011 αίτηση χρηματοδότησης πράξης του Δήμου Εορδαίας προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR

1 σχόλια

  • Polykarpos  
    21/10/12, 5:59 μ.μ.

    Επίκαιρη Τεχνική Έκθεση Οκτώβριος 2012
    για τα έργα ανάπλασης του Πεδίου του Άρεως και τα ΕΣΠΑ

    Σχετικά και με το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής
    με αρ.πρωτ.68854/07-06-2012


    Η Διευθύνουσα Υπηρεσία της προφανώς νεοσυσταθείσης Περιφέρειας , κατόπιν καταργήσεως της Υπερνομαρχίας λόγω Καλλικράτη, δηλώνει στο ως άνω έγγραφό της και ισχυρίζεται ότι επιβλέπει την ορθή εφαρμογή απο τον ανάδοχο της εγκεκριμένης μελέτης εφαρμογής του έργου.....Πράγμα το οποίο ουδόλως ευσταθεί λόγω της τροποίησης – μεταβολής διαφορετικών οικοδομικών αρχιτεκτονικών στοιχείων, τα δε κατεδαφισθέντα και νεοανεγερθέντα κτίρια δεν διαθέτουν νόμιμη οικοδομική άδεια.
    Τα συγκεκριμένα έργα αναπλάσεως, ως επανειλημμένως έχουμε δηλώσει, είναι ανολοκλήρωτα – μη περαιωθέντα.... και τούτο διότι σημειώνεται ως ημερομηνία υπογραφής της συμβάσεως η 28 – 02 – 2008 και διάρκεια εκτέλεσης του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι 540 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή οι 18 μήνες. Αναφέρεται επίσης στην εν λόγω σύμβαση ότι για κάθε ημέρα υπέρβασης επιβάλλονται ποινικές ρήτρες σύμφωνα με τον Νόμο 3263/04. Εφαρμόστηκαν άραγε οι ποινικές ρήτρες πέραν του μηνός Σεπτεμβρίου 2009, ημερομηνία της «προσχηματικής» οριστικής περαιώσεως – παραλαβής του έργου σύμφωνα και με την Σύμβαση ; Είναι λοιπόν, Ηλίου φαεινότερο ότι πριν τη λήξη του 2009, πραγματοποιήθηκε μάλλον έγγραφη αίτηση περί παρατάσεως, από πλευράς του αναδόχου εργολάβου, προς την αναπλάθουσα Υπερνομαρχία. Τοιουτοτρόπως αποδεικνύεται ότι έγινε άμεσα αποδεκτή, ούτως ώστε να απαλλαγεί ο Ανάδοχος εργολήπτης από την ποινική ρήτρα.
    Οι προσπάθειες μας για αναζήτηση των αντίστοιχων εγγράφων δεν καρποφόρησαν, αφού συναντήσαμε τείχος άρνησης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Υπερνομαρχίας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


    Τα κάτωθι δηλωθέντα, κατάφωρα αποδεικνύουν - τεκμηριώνουν την Μη απορρόφηση των πολλαπλώς αναφερθέντων κονδυλίων ΕΣΠΑ και με άγνωστο ...για το που περαιτέρω απορροφήθησαν.


    Συνεχ...............
    http://kyameftopedioareos.blogspot.com


    http://www.asda.gr/elxoroi

    http://polmarkarch.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου