.

Ξεκίνησε να λειτουργεί το Αιολικό Πάρκο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Αιολικού Πάρκου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο Ρέθυμνο, ισχύος 7,2 MW. Πρόκειται για ένα πάρκο που αποτελείται από οκτώ ανεμογεννήτριες στα Ακούμια Ρεθύμνου που παράγουν 900 kW η καθεμία.


Το έργο υπάγεται στο σχέδιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και περιλαμβάνει ακόμη πέντε Αιολικά Πάρκα, αυτά της Πάρου, της Ρόδου, της Λέσβου, της Σάμου και της Λήμνου που κατασκευάστηκαν το 2011.

Με αυτόν τον τρόπο η νησιωτική Ελλάδα αρχίζει δειλά - δειλά να αποκτά σχετικά μεγάλο ποσοστό ενεργειακής αυτονομίας το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη, αναλογιζόμενοι την εξοικονόμηση κατανάλωσης πετρελαίου που θα απαιτούνταν για την παραγωγή αυτής της ενέργειας ισοδύναμα.

Στην λίστα των υπό κατασκευή έργων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες βρίσκονται ακόμη τρία Αιολικά πάρκα σε νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Όταν ολοκληρωθούν όλα τα έργα, η συνολική ισχύς των έργων αυτών θα αγγίζει τα 35 MW, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος για την Ελλάδα, αν και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, εάν το κράτος δώσει περισσότερα κίνητρα και σε ιδιώτες για την κατασκευή έργων ΑΠΕ.

Μέχρι στιγμής σε επίπεδο ισχύος έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε λειτουργία το 64% της προγραμματισμένης εγκατεστημένης ισχύος.

1 σχόλια

  • archaeopteryx  
    14/9/12, 11:09 π.μ.

    Αν αντέχετε, ρίξετε μια ματία, και παρακαλώ θερμά, βρείτε μου και λάθη. Νομίζω ότι η αιολική κοροϊδία μετρήθηκε και καταγράφηκε:

    http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/09/8.html

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου