.

Τα ρομπότ νερού στα ελληνικά Σχολεία

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με το ΜΙΤ "φέρνει" στη χώρα μας ένα πρόγραμμα θαλάσσιας τεχνολογίας ρομποτικής που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.


Πρόκειται για το πρόγραμμα Hydrobot που αναπτύχθηκε στο MIT των ΗΠΑ στα πλαίσια του θαλάσσιου προγράμματος SeaPerch με σκοπό να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους.


Το Πρόγραμμα ήρθε την περασμένη χρονιά και εφαρμόστηκε πιλοτικά σε δέκα σχολικές μονάδες της χώρας. Στο πρόγραμμα προβλέπεται η κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος από ομάδες μαθητών σε συνεργασία με εκπαιδευμένους καθηγητές τους.

Την φετινή χρονιά το Ευγενίδειο Ίδρυμα, θα χορηγήσει δωρεάν 50 πακέτα με το απαραίτητο υλικό και τις σχετικές οδηγίες, και θα τα διαθέσει στα δημόσια σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και τελικά θα επιλεγούν.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική Ηλεκτρονική Φόρμα Συμμετοχής. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι ομάδες με τα ρομπότ τους θα συμμετέχουν σε διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης εργασίας και την επιβράβευση όλων των ομάδων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Hydrobot.

Πηγή: ERGON blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου