.

Σπάρτακος: Κλείσιμο ορυχείου Αμυνταίου για αρχαιολογικά ευρήματα

Στις 31/10/2012 συνεδρίασε το Σωματειακό Παράρτημα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Ορυχείο Αμυνταίου, με μοναδικό θέμα το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Ορυχείο με την παρουσία των αρχαιολόγων. Ασχολούμαστε για μια ακόμη φορά με ένα θέμα που πλέον έχει φτάσει στα όρια του.

     Με μεγάλη ευκολία, κάποιοι απεργάζονται τρόπους και χρησιμοποιούν μεθόδους, με τελικό σκοπό το κλείσιμο του Ορυχείου. Παρατηρούμε ότι μόνο όπου υπάρχουν Ορυχεία δημόσια και δραστηριότητες της ΔΕΗ ανακαλύπτονται αρχαία ευρήματα και εμφανίζονται οι αρχαιολόγοι.
     Είναι προφανές ότι τα συμφέροντα είναι τεράστια. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι (αρχαιολόγοι) βρήκαν τον τρόπο να απομυζούν τη ΔΕΗ.
     Είναι επίσης βέβαιο, ότι με την κωλυσιεργία που παρατηρείται, η δραστηριότητα του Ορυχείου μένει πίσω, δεν έχει αντικείμενο, σταματούν τα μηχανήματα και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να κλείσει κυριολεκτικά το Ορυχείο.
     Ένα Ορυχείο που είναι πλήρως παραγωγικό, ένα Ορυχείο που έφτασε στο σημείο να τροφοδοτεί τρεις Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς, το μόνο Ορυχείο που μπορεί να κρατήσει τον πιο σύγχρονο σταθμό της Ελλάδας, τον ΑΗΣ Μελίτης.
     Τα συμφέροντα είναι τεράστια και πρέπει να δοθεί  λύση άμεσα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές 700 εργαζομένων. Κανείς δεν μπορεί να δυναμιτίζει την εύρυθμη λειτουργία του Ορυχείου Αμυνταίου και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί να δοθεί λύση άμεσα. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δουν σοβαρά αυτό το ζήτημα. Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια και Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν αυτή την κατάσταση, που μέσα σε όλα τα άλλα δεινά, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα μπει μπροστά με κινητοποιήσεις κάθε είδους, θα καταδείξει το πρόβλημα και θα συνεχίσει αταλάντευτα μέχρι τη λύση.
     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι κοντά στο Σωματείο και όλοι μαζί να προασπίσουμε τα συμφέροντα και το μέλλον μας.

Για το Δ.Σ. του ΣΩ.Π.
Ορυχείου Αμυνταίου

                    Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας


 

Μανώλας Γεώργιος                 Περπερίδης Μιχάλης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου