.

Κοzanimedia: Οριστικό-Παραμένει σε λειτουργία η ΔΟΥ Πτολεμαϊδας-Καταργείται η ΔΟΥ Νεάπολης

Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα προχωρά εντός του έτους το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε μετά την παρουσίαση του σχετικού πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής Ενοποιήσεων ΔΟΥ σε ευρεία σύσκεψη, παρουσία του υπουργού Γ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση των εφοριών , έως το τέλος του έτους στην Αττική παραμένουν 41 ΔΟΥ, ενώ καταργούνται 28 και στη Θεσσαλονίκη παραμένουν 11 ΔΟΥ και καταργούνται έξι. Σε 13 νομούς (Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αχαΐα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Έβρο, Ηράκλειο, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Χαλκιδική) παραμένουν από δύο ΔΥΟ, ενώ καταργούνται συνολικά 35 και σε 36 νομούς παραμένει μία ΔΟΥ και καταργούνται συνολικά 58.

Αυτό σημαίνει πως παραμένει σε λειτουργία η ΔΟΥ Πτολεμαϊδας, αλλά καταργείται η ΔΟΥ Νεάπολης.

Η αναδιάρθρωση (www.naftemporiki.gr) των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών γίνεται σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων του κράτους, της ελαχιστοποίησης της φοροδιαφυγής και της αύξησης των εσόδων μέσω της βελτίωσης του ελεγκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, οι ΔΟΥ που θα παραμείνουν σε λειτουργία (114 ΔΟΥ) επιλέχθηκαν με οικονομικά κριτήρια, όπως η φοροδοτική ικανότητα και ο αριθμός συναλλασσομένων (φυσικά και νομικά πρόσωπα). Επιπλέον, σύμφωνα με τεχνικά κριτήρια, όπως η επάρκεια των κτιρίων και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, επιλέχθηκαν τα κτίρια τα οποία θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ.

Πηγή Ναυτεμπορική

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου