.

Αναστέλλεται για 10 ημέρες η απεργία των μηχανικών

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως ότου βρεθεί λύση στα αιτήματά των μηχανικών αποφάσισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

Ωστόσο, οι μηχανικοί αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή που είχαν, έως την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους πολίτες διότι με την αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του ΤΕΕ καθυστέρησαν τις μεταβιβάσεις, «τακτοποιήσεις» ή όποιες άλλες πράξεις ήθελαν να προχωρήσουν.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος με πράξη νομοθετικού περιεχομένου έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς να εκδίδουν βεβαιώσεις για συμβολαιογραφικές πράξεις εκτός του ηλεκτρονικού συστήματος του ΤΕΕ.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, οι μηχανικοί έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και στην εξέταση των εναλλακτικών προτάσεων του ΤΕΕ.

«Δεν έχει ξανασυμβεί σε δημοκρατική περίοδο, να επανέρχονται εκβιαστικά διατάξεις που απέρριψε το κοινοβούλιο, όπως αυτή της ένταξης μας στον ΕΟΠΥΥ, σε τρεις μέρες, ξεφτιλίζοντας ακόμη και τους βουλευτές και την κοινοβουλευτική δεοντολογία, σε ένα άρθρο με διατάξεις που προβλέπουν τη δυστυχία μας, την φτωχοποίηση, το ξεπούλημα της χώρας και την σκανδαλώδη εύνοια συμφερόντων», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ.

Πηγη: To  Βήμα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου