.

ΥΠΕΚΑ: Ευρεία σύσκεψη για την Λαθροϋλοτο​μία

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΕΚΑ, ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ

Την εντατικοποίηση των δράσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση και τη σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα, με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων και εκπροσώπων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Διευθύνσεων Δασών, Οικολογικών οργανώσεων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των προέδρων του Σωματείου Υλοτόμων και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, αλλά και αξιωματούχων του ΣΔΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι, απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί από τις αρχές φθινοπώρου και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνάμεων που διαθέτει η Πολιτεία, σε ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους. Ταυτόχρονα, επεσήμανε την ανάγκη να διερευνηθούν πρόσθετες πρακτικές και πολιτικές προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας, στοχευμένες σε δύο άξονες : ο πρώτος αφορά στην άμεση αποτελεσματικότητα των μέτρων και ο δεύτερος στη διαμόρφωση ενός Στρατηγικού σχεδίου για την πρόληψη του φαινομένου.
«Η λαθροϋλοτομία είναι αξιόποινη πράξη, αντικοινωνική ενέργεια και θίγει τον εθνικό πλούτο μας, από όποιον και αν γίνεται. Είναι εκ των ων ουκ άνευ, ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε, με συνεχή επιφυλακή και συντονισμό, για να εντοπίζονται οι παραβάτες και να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ανάγκη αυξημένης μέριμνας της Πολιτείας για την ενίσχυση των κατοίκων ορεινών περιοχών, για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας.
Οι ενισχυτικές δράσεις για την πάταξη των κρουσμάτων παράνομης υλοτόμησης, θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την επεξεργασία και εξειδίκευση των προτάσεων που κατέθεσαν στη σημερινή σύσκεψη οι εμπλεκόμενοι φορείς.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου