.

Σπάρτακος: Επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΗ για καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V»

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μας σε ό,τι έχει να κάνει με την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα υπογραφής της σύμβασης με την μειοδότρια εταιρεία για την ανάθεση της κατασκευής του έργου «Πτολεμαΐδα V».
Ως γνωστό, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, στις 25/11/2011, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου στην μειοδότρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έναντι συμβατικού τιμήματος 1.394.634.137,82 ευρώ.
Για την απόφαση αυτή, στις 20 Μαρτίου του 2012 ενημερώσατε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενημέρωση που επαναλήφθηκε στις 31 Ιουλίου 2012, αφού υπήρξε νέα σύνθεση της επιτροπής, όπως αυτή προέκυψε μετά τις Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Περαιτέρω, για την πορεία των διαδικασιών και την σπουδαιότητα του έργου, είχατε την ευκαιρία να ενημερώσετε και την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Ανγκέλα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην χώρα μας.
Κύριε Πρόεδρε
Είναι γνωστό ότι η κατασκευή της μονάδας αυτής από τη ΔΕΗ αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο της Ελλάδας.
Ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, της ίδιας της επιχείρησης και της τοπικής κοινωνίας.
Ένα έργο πνοής που σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται και επιτάσσεται η κατασκευή του για λόγους οικονομικούς και εθνικούς.
Η κατασκευή τούτης της μονάδας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σημαίνει την μετεγκατάσταση δύο οικισμών (της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής), ενώ θα εξασφαλίσει για τα επόμενα 40 χρόνια την τροφοδότηση, με θερμική ενέργεια, της τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας.
Σήμερα, έναν χρόνο μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η υπογραφή της σύμβασης καθυστερεί και μάλιστα αναίτια, προσδίδοντας στο όλο θέμα προκλητικά χαρακτηριστικά. Την ώρα που οι προοπτικές ενός τόπου και πολλές παράμετροι της Εθνικής μας πορείας είναι άμεσα συνυφασμένα με την κατασκευή της πιο σύγχρονης μονάδας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας , είναι απαράδεκτο να υπάρχει κωλυσιεργία που δεν μπορεί να εξηγηθεί στοιχειωδώς.
Κύριε Πρόεδρε
Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, έτσι ώστε όπως επιτάσσουν και οι λόγοι της ηθικής υποχρέωσης που απορρέουν από τη θέση που κατέχετε, να ενεργήσετε αυθωρεί και παραχρήμα, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρακολουθεί στενά το ζήτημα και αναμένει άμεσα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, με την οποία θα εξουσιοδοτείστε να υπογράψετε τη σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V».
Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Αδαμίδης Αθανάσιος Μάστορας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου