.

ΥΠΕΚΑ: Ουδέν σχόλιο για εκτιμήσεις Deutsche Bank περί κοιτασμάτων αερίου

Στάση ουδετερότητας τηρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφορικά με έκθεση της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, η οποία εκτιμά πως υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας έως 427 δισεκατομμυρίων ευρώ νοτίως της Κρήτης, με υπολογιζόμενο κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο 214 δισ. ευρώ (107% του ΑΕΠ).



«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνεται, παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει, τις εκτιμήσεις ξένων Τραπεζών, ή διεθνών Οίκων, αναφορικά με την ύπαρξη και τα πιθανά αποθέματα Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό θαλάσσιο χώρο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, ακολουθώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και τους όρους διεξαγωγής των γεωφυσικών ερευνών.

»Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου που επιβαίνουν στο Νορβηγικό ερευνητικό σκάφος της PGS, έχει ήδη ολοκληρωθεί το 30% του συνολικού έργου της γεωφυσικής διασκόπησης, το οποίο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα», συμπλήρωσε ο κ. Λιβιεράτος. Πηγη: euractiv.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου