.

Μέχρι και 14/1/2013 η υποβολή αιτήσεων για το Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του ΤΕΕ για άνεργους Διπλωματούχους Μηχανικούς και τεχνίτες



Μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τίτλο «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β’ της οικονομίας (ορυχεία, μεταλλεία, λατομεία, άντληση πετρελαίου & φυσικού αερίου) με υποχρεωτική απασχόληση», να συμπληρώσει και να υποβάλει «Αίτηση Συμμετοχής» ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr, καθώς και να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΤΕΕ έως 21/1/2013.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των ανέργων στους οποίους αυτή απευθύνεται, μέσω της αναβάθμισης των γνώσεων και των εργασιακών τους δεξιοτήτων, της βελτίωσης της κοινωνικής τους θέσης και του βιοτικού τους επιπέδου, καθώς και η μείωση της ανεργίας. Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης στον παραγωγικό τομέα Β’ της οικονομίας (ορυχεία, μεταλλεία, λατομεία, άντληση πετρελαίου & φυσικού αερίου), με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (training voucher), με υποχρεωτική απασχόληση

Τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της δράσης αυτής:
    I.      Απευθύνονται σε 4.404 ανέργους τεχνίτες εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και  σε 496 διπλωματούχους μηχανικούς (Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί Μηχανικοί καθώς και Μηχανικοί Μεταλλείων-Μεταλλουργοί) μέλη του ΤΕΕ, οι οποίοι θα εγγραφούν στο «Μητρώο Ωφελουμένων», που θα συγκροτήσει το ΤΕΕ και οργανώνονται από ΚΕΚ πιστοποιημένα από το ΕΚΕΠΙΣ. Οι Μηχανικοί μοριοδοτούνται με βάση τη διάρκεια άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα.
  II.      Αφορούν σε 10 θεματικά αντικείμενα διάρκειας 400 ωρών το καθένα και περιλαμβάνουν θεωρητικό μέρος και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις/φορείς που θα επιλέξουν τα ΚΕΚ και θα συμβληθούν με αυτές.
III.      Πραγματοποιούνται στις 11 Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας που εντάσσονται στις Περιφέρειες Σύγκλισης και Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (όλες, πλην Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου).
IV.      Οδηγούν το 30% τουλάχιστον των καταρτισθέντων σε πρόσληψη και υποχρεωτική απασχόληση στις επιχειρήσεις/φορείς πρακτικής άσκησης και σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο  κατάρτισης.


Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με βάση τα κριτήρια επιλογής–μοριοδότηση. Το «Μητρώο Ωφελούμενων» θα δημοσιευθεί από το ΤΕΕ στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr. Όσοι θα είναι στο Μητρώο Ωφελούμενων θα πρέπει να παραλάβουν την επιταγή κατάρτισης από το ΤΕΕ (από τα κατά τόπους Περιφερειακά τμήματα Τ.Ε.Ε.). Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν και να συνάψουν σύμβαση με όποιο ΚΕΚ το υλοποιεί και επιθυμούν. Αφού παρακολουθήσουν με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης επιλογής τους θα λάβουν
το εκπαιδευτικό επίδομα (2.000€).

Πληροφορίες:  TEE   210 3291222
                           ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας   2461028030



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου