.

Περισσότεροι οι δικαιούχοι του Εξοικονομώ κατ' οίκον

Αλλαγές στο Εξοικονομώ κατ' οίκον προωθεί το ΥΠΕΚΑ μετά από προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας κ. Γ. Μανιάτης. Το νέο πλαίσιο που θα δώσει ενεση στην αγορά που δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους που εμπλέκονται στην κατασκευή προανείγγειλε ο διευθύνων του ΕΤΕΑΝ παρουσιάζοντας προγράμματα δανειοδότησης και εγγυοδοσίας ύψους €1,2 δισ. για ΜμΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Γεροντούκο:

α) Δημιουργήθηκε το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης που θα διοχετεύσει στην αγορά, σε συνεργασία με τράπεζες, δάνεια κεφαλαίου κίνησης, τετραετούς διάρκειας, ύψους €450 εκατ., με επιτόκιο 4,5%.

β) Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Εγγυοδοσίας, το οποίο θα παρέχει εγγυήσεις για επενδύσεις και κεφάλαια κίνησης σε δάνεια ύψους €350 εκατ. που θα δοθούν από τράπεζες σε μικρομεσαίους.

γ) Συνεχίζεται η λειτουργία των πέντε ταμείων δανειοδοτήσεων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους €315 εκατ. για δάνεια με επιτόκιο 4% που αφορούν σε κλάδους της νεανικής επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τον τουρισμό-πράσινη οικονομία.

Πηγή: www.ered.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου