.

ΓΕΝΟΠ: Διαφωνούμε με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό είναι άδικες
Οι καταναλωτές πληρώνουν (ακριβά) τις επενδύσεις των ιδιωτών
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαφωνεί με τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν γιατί για μια ακόμη φορά οι καταναλωτές καλούνται «να πληρώσουν το μάρμαρο» των ανερμάτιστων πολιτικών και αποφάσεων που εξασφαλίζουν τις επενδύσεις των ιδιωτών και την ίδια στιγμή στραγγαλίζουν τη ΔΕΗ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα υπήρχε καμιά ανάγκη αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού :
             εάν η ΔΕΗ σταματούσε να είναι η υπηρέτρια των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και
             εάν οι διάφοροι μεγαλοοφειλέτες πλήρωναν τα χρέη τους προς την Επιχείρηση (χρέη που ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ)
Ειδικότερα, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνο για την απίστευτη Ελληνική πατέντα του Μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους (συν 10%) ,που εξασφαλίζει ότι οι ιδιωτικές μονάδες πωλούν με προτεραιότητα παρ΄ότι ακριβότερες από τη ΔΕΗ, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χάνει 300 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο!
Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΔΕΗ πληρώνει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Diesel 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Δηλαδή την τιμωρούν επειδή χρησιμοποιεί τις αυτόνομες μονάδες παραγωγής στα νησιά για να έχουν ρεύμα οι νησιώτες!
Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να πληρώσει δικαιώματα ρύπων επειδή για πάνω από μια δεκαετία με συγκεκριμένους νόμους της είχαν απαγορέψει να κάνει νέες μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Χάρη σε αυτές τις «πατέντες» οι Έλληνες καταναλωτές θα πληρώνουν από 1/1/2013 ακριβότερα κατά 9,2% το ρεύμα και ακριβότερα μια σειρά από προϊόντα που θα αυξηθούν με άλλοθι την αύξηση αυτή.
Δεν φτάνει δηλαδή που οι μισθοί μειώθηκαν δραματικά, με τις αυξήσεις στο ρεύμα οι εργαζόμενοι χάνουν και σε αγοραστική δύναμη, την οποία έπρεπε να προστατεύει η Κυβέρνηση όταν υπάρχουν στη χώρα μας εκατομμύρια νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και οι άνεργοι ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου