.

Ξεκινά το έργο της τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα

Έφτασαν στη Φλώρινα τα πρώτα χρήματα για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής υποδομών τηλεθέρμανσης. Η διοίκηση του δήμου κατάφερε και πήρε προκαταβολή ύψους 28 εκατ. ευρώ και έτσι το έργο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατοίκους, θα ξεκινήσει δίχως καθυστερήσεις.

«Στις 31 Δεκεμβρίου καταφέραμε και πήραμε την προκαταβολή ύψους 28 εκατ. ευρώ. Έχουμε ένα μεγάλο μέρος χρημάτων για να αρχίσουμε το έργο κανονικά», δήλωσε ο δήμαρχος Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, προσθέτοντας: «Η τηλεθέρμανση είναι απαραίτητη για τους κατοίκους της Φλώρινας. Θα μειώσει το κόστος θέρμανσης σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο έως και 60%, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς δεν θα χρειάζεται να καίνε άλλο οι κάτοικοι ξύλα, πετρέλαιο και πέλλετς».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της τηλεθέρμανσης για την ακριτική πόλη ανέρχεται σε 86,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.). Θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές για τη μεταφορά και διανομή θερμικής ενέργειας, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ζεστού νερού των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015, ενώ δικαιούχος θα είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ).

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου