.

Υπονομεύουν τις έρευνες για την κλιματική αλλαγή


Υπονομεύουν τις έρευνες για την κλιματική αλλαγή
Κάθε εκστρατεία έχει το στρατηγείο της και τους χρηματοδότες της και σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» το στρατηγείο της εκστρατείας υπονόμευσης της αξιοπιστίας των επιστημονικών δεδομένων για την κλιματική αλλαγή είναι ένα αμερικάνικο fund, το οποίο χρηματοδοτούν Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι!

Το Donors Trust και το Donors Capital Fund, με έδρα τους την Αλεξάνδρεια στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, τα οποία εμμέσως υποστηρίζονται από τον δισεκατομμυριούχο Τσαρλς Κοχ και τον αδερφό του Ντέιβιντ, είναι σύμφωνα με τον Ιντιπέντεντ, τα δύο ιδρύματα μέσω των οποίων εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για την αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που καταδεικνύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια δραματική πραγματικότητα για τον πλανήτη!
Ο Τσαρλς Κοχ και ο Ντέιβιντ Κοχ είναι οι διαχειριστές των βιομηχανιών Κοχ, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των χημικών.
Δωρεά
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, περίπου 1,25 εκατομμύρια δολάρια έγιναν δωρεά στα δύο ιδρύματα το 2007 από ένα άλλο fund το Knowledge and Progress Fund, το οποίο έδωσε επίσης 1,25 εκατομμύρια δολάρια το 2008 και άλλα 2 εκατομμύρια το 2010.
Στο διοικητικό συμβούλιο του Knowledge and Progress Fund θέσεις κατέχουν ο Τσαρλς Κοχ και η σύζυγός του Λιζ.
Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Ρόμπερτ Μπρουλ του Πανεπιστημίου Ντρέξελ της Φιλαδέλφια, για το σκοπό να χτυπηθούν τα δεδομένα των ερευνών για το κλίμα μόνο τη τελευταία δεκαετία, έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγη: Εθνος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου