.

Η «ΕΝΩΣΗ»: Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 η υπογραφή συμβολαιοποίησης της ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ V

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» χαιρετίζει τη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ που πάρθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013 και αποφάσισε την ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ της ΝΕΑΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ V ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 620 – 640 MW, με προϋπολογισμού 1 δις 340 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπογραφή της σύμβασης με το σχήμα της αναδόχου εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Χαιρετίζει επίσης την απόφαση του Δ.Σ., για την απόφασή του ότι ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ η εκδήλωση και οι υπογραφές θα γίνουν στο ΛΚΔΜ, στον χώρο του σημερινού ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι, η Πτολεμαΐδα V,  μία υπερσύχρονη λιγνιτική μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας  επιβάλετε να γίνει διότι, το δικαιούται η περιοχή που τόσα πολλά  έχει προσφέρει στην Εθνική και Τοπική οικονομία και το κυριότερο ενισχύει την ενεργειακή  αυτονομία της χώρας μας, ειδικά στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκετε σήμερα.
Θα δώσει επίσης ανάσα πνοής στην περιοχή με πολλές θέσεις εργασίας  για περίπου 5 χρόνια, τόσο στη διάρκεια της κατασκευής αλλά και στη συνέχεια στην λειτουργία της.
Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» περιμένει επιτέλους και μετά από πολλές επιστολές προς τον πρόεδρο και Διευθύνων  Σύμβουλο κ. Ζερβό Αρθούρο μαζί με την Συμβολαιοποίηση της Νέας Μονάδας να εισηγηθεί προς την πολιτική ηγεσία και την εξαίρεση της ΔΕΗ από το Νόμο 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη, διότι οι Σταθμοί και τα Ορυχεία σήμερα λειτουργούνε στα όρια διότι με τις πάρα πολλές συνταξιοδοτήσεις χάνετε ότι πολυτιμότερο έχει δηλαδή την ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ. Αλώστε όταν η νέα μονάδα τελειώσει δηλαδή μετά από 5 περίπου χρόνια θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο έμπειρο  προσωπικό για να μπορεί να λειτουργήσει και αυτό θα γίνει μόνο εάν εξαιρεθεί η ΔΕΗ από το νόμο 5 προς 1 και γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις τακτικού εργατοτεχνικού προσωπικού.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου