.

Ραχήλ Μακρή: Συνάντηση Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχαν Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση σύσσωμα οι Βουλευτές υπεραμύνθηκαν της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, των προτάσεων των διοικήσεων των ιδρυμάτων και της βούλησης της τοπικής κοινωνίας για παραμονή και ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπως και για την ενίσχυση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Η κ. Μακρή στην εισήγησή της προς τον Υπουργό τόνισε ότι η βούληση της τοπικής κοινωνίας είναι ένα ισχυρό πανεπιστήμιο, αφού η περιοχή έχει ιδιαιτερότητες και είναι επιβεβλημένη η διασύνδεση του με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ. Θα πρέπει, τόνισε να υπάρξουν σύγχρονα προγράμματα σπουδών διασυνδεδεμένα με την παραγωγή, το περιβάλλον και την ενέργεια, ώστε να συνδέονται με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς όπως επισήμανε, οι εξελίξεις με τη νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5 και οι προοπτικές ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και ΑΠΕ μπορούνε να δημιουργήσουν ένα Πανεπιστήμιου υψηλού ακαδημαϊκού κύρους στη Δυτική Μακεδονία με διεθνείς προδιαγραφές.
Η παραμονή του Πανεπιστημίου δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για Εθνικούς λόγους, αφού η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στα σύνορα και πολλοί γονείς αναγκάζονται λόγω της δυσπραγίας να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές στις γειτονικές χώρες. Η κ. Μακρή στην τοποθέτηση της τόνισε την αγωνία των μαθητών της Π.Ε. Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι επιθυμούν να υπάρχει πανεπιστήμιο στην περιοχή, καθώς οι περισσότεροι έχουν οικονομική αδυναμία να σπουδάσουν σε περιοχές που είναι μακριά από υο σπίτι τους.
Για το θέμα των ΤΕΙ η κ. Μακρή τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της Διοίκησης των ιδρυμάτων και να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που θα βλάψουν την τοπική κοινωνία. Επισημάνθηκε στον Υπουργό, ότι η κάθε υποβάθμιση του ιδρύματος θα αποτελούσε παράγοντα ύφεσης και διάλυσης του προγράμματος σπουδών, που ως γνωστόν το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα από τα καλύτερα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Έχουν επάρκεια εξοπλισμού, αλλά και έμψυχου δυναμικού που μπορούν να προσδώσουν κύρος στην ακαδημαϊκή προοπτική του.
Θετικότατη εξέλιξη αποτελεί η διατήρηση του τμήματος Μαιευτικής Πτολεμαϊδας με την ισχυροποίηση του με το τμήμα Εργοθεραπείας, ενώ η κ. Μακρή διατήρησε τις επιφυλάξεις της για τα σχεδιαζόμενα από το σχέδιο «Αθηνά» για το ΑΕΙ και τα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ. Είναι γεγονός ότι και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αφού ενημερώθηκε από τη Βουλευτή, Ραχήλ Μακρή για το θέμα που προέκυψε για τη Δυτική Μακεδονία,  σε σχετική του δήλωση υπεραμύνθηκε της διατήρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπως φαίνεται και από το επισυναπτόμενο υλικό από το προσυνέδριο της Λαμίας. Οι θέσεις και τα επιχειρήματα της κ. Μακρή προβλημάτισαν τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος οφείλει να αποδεχθεί την από κοινού βούληση της τοπικής κοινωνίας για ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου