.

Πάρης Κουκουλόπουλος: "Συστράτευση όλων για το μέλλον Πανεπιστημίου και ΤΕΙ"

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, έκανε την εξής δήλωση σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας:

¨Η θέση του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, όπως εκφράστηκε χθες απ΄ την κοινοβουλευτική μας εκπρόσωπο κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου,
είναι η εξής: «Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας συνιστά πρώτιστα αναπτυξιακή και  ακαδημαϊκή και δευτερευόντως διοικητική και δημοσιονομική αναγκαιότητα.
Το ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο τα κριτήρια και τις γενικές αρχές του σχεδίου Αθηνά. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και τη σύνδεσή της με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας καθώς και την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Επίσης συζητήθηκε η ορθολογική αξιοποίηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού καθώς και των υποδομών που διαθέτουν τα Ιδρύματα.
Αναμέναμε να κάνουμε προτάσεις και διορθώσεις επί συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο όμως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη τύπου.
Το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει το σχέδιο που ανακοινώθηκε και θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις».
Είναι μια θέση που με εκφράζει απόλυτα και ξεκαθαρίζει ποιο θα πρέπει να είναι, ουσιαστικά, το πραγματικό ζητούμενο με την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση.
Μέσα απ΄ αυτή τη λογική, λοιπόν, οφείλουμε να διαμορφώσουμε ως Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης μια ενιαία, συγκροτημένη και τεκμηριωμένη πρόταση για την τύχη του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μια πρόταση που θα δίνει πραγματική και ουσιαστική προοπτική στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που εδρεύουν στην περιοχή μας, για τη δημιουργία και την ανάπτυξη των οποίων έχουν γίνει αγώνες και προσπάθειες χρόνων.
Για το λόγο αυτό προτείνω την άμεση έναρξη ενός δημόσιου διάλογου, στον οποίο θα πρέπει να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κοινοτήτων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ (Διοικήσεις, εκπαιδευτικό- επιστημονικό προσωπικό, εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές), οι εκπρόσωποι της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας), εκπρόσωποι επιστημονικών και επιχειρηματικών- εμπορικών Επιμελητηρίων, και φυσικά και οι συνάδελφοι μου στο Κοινοβούλιο, βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης.
Μόνον έτσι, και εφόσον έχουμε ξεκάθαρη άποψη, μπορούμε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια ΕΝΙΑΙΑ πρόταση, η οποία θα διασφαλίσει το μέλλον του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας¨.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου