.

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Κοζάνης Στην Αθήνα ο δήμαρχος Κοζάνης-Έμπρακτη συμπαράσταση στην κατάληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης, 12 Μαρτίου, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος, σε συντονισμό με τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα έχει σειρά επαφών στο Υπουργείο Παιδείας και σε άλλους φορείς, προκειμένου να αποτραπεί η υποβάθμιση που επιχειρείται, μέσω του σχεδίου «Αθηνά», για τα δυο τριτοβάθμια ιδρύματα της περιοχής μας.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Κοζάνης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μαυροματίδη, αλλά και τους αντιδημάρχους Ευάγγελο Καραπάτσιο, Γιώργο Τζέλλο, Γιάννη Παπαγεωργίου και Κώστα Κυριακίδη, βρέθηκε στο υπό κατάληψη κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εκφράζοντας, έτσι, με τον τρόπο αυτό, τη στήριξή του στις ενέργειες του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων. Εκεί, ο Λάζαρος Μαλούτας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Συλλόγου, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις ενέργειες που γίνονται, από κοινού, για την αποτροπή του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο προβλέπει τη διοικητική κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε πως «είναι γνωστό πως στην απαίτηση της Δυτικής Μακεδονίας για ισχυρό, αυτόνομο Πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει καμία παραφωνία. Για το λόγο αυτό ήρθαμε σήμερα εδώ, ως αντιπροσωπεία του Δήμου, για να το τονίσουμε, να το διατρανώσουμε και να συντονιστούμε στην προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο. Ενώνουμε τις φωνές μας, όπως το πράξαμε και στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και στην παν-κοζανίτικη συγκέντρωση της Παρασκευής, όσο είναι καιρός ακόμη, όσο υπάρχουν ανοιχτά ακόμη κάποια πράγματα και συζητιούνται, προκειμένου να πετύχουμε το ισχυρό και ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο. Νομίζω πως αποδείξαμε έμπρακτα, ότι η λεγόμενη τελική πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κωνστανίνου Αρβανιτόπουλου, είναι προσχηματική και υπακούει σε μικροπολιτικές επιλογές. Δεν είναι δυνατόν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που είναι ισομεγέθες με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, να καταργείται και να παραμένουν τα άλλα. Ιδίως σε μια περιοχή που έχει ιδιαίτερα προβλήματα, οικονομικά, πληθυσμιακά, αναπτυξιακά και βρίσκεται στην άκρη της πατρίδας μας. Πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν όλοι. Σήμερα δε δικαιούται να πει κανείς πως δεν ξέρει. Όλοι ξέρουν. Και πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις».

κλικ για το video  των δηλώσεων...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου