.

Συμβούλιο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Ζητεί απόσυρση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,  παρά τις μεγάλες επιφυλάξεις του ως προς τις προθέσεις και τους στόχους του  σχεδίου  ΑΘΗΝΑ, αλλά και της γνησιότητας του διαλόγου που ξεκίνησε,  ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό ερώτημα του Υπουργείου και υπέβαλλε έγκαιρα τις  προτάσεις του Ιδρύματος, που στηρίχθηκαν σε ακαδημαϊκά και μόνο κριτήρια. 

Έλαβε, ωστόσο, υπόψη για τον ακαδημαϊκό εξορθολογισμό του τόσο τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας όσο  την αναγκαιότητα ύπαρξης μεταβατικής περιόδου για τη φοιτητική κοινότητα των Τμημάτων που υφίστανται αλλαγές. Οι προτάσεις αυτές, στις οποίες εμμένει,  δεν συνάντησαν ευήκοα ώτα από τους αρμοδίους.
Κατά συνέπεια, λαμβάνοντας υπόψη
  • τις διαρκείς και σχεδόν καθημερινές αλλαγές στο προτεινόμενο Σχέδιο ΑΘΗΝΑ,
  • την ανακοίνωση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων της Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς την έκδοση των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων,
  • την αναληθή δήλωση του Υπουργείου ότι με την τελική μορφή (19-3-2013) του σχεδίου επετεύχθη η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση,
διαπιστώνει κατηγορηματικά ότι:
Πλήττεται βάναυσα και αδικαιολόγητα ο θεσμός της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της χώρας μας.
v  Επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα  ότι ο διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι προσχηματικός παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
v   Τα κριτήρια που χρησιμοποίησε το Υπουργείο στον «εξορθολογισμό» της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε καμία περίπτωση δεν είναι ακαδημαϊκά αλλά εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις, αυτές που ο Υπουργός με έμφαση δήλωνε προ ολίγων ημερών ότι θέλει να διορθώσει.
Κατόπιν τούτων καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να ΑΠΟΣΥΡΕΙ το προωθούμενο σχέδιο ΑΘΗΝΑ και να ξεκινήσει ουσιαστική διαβούλευση για τον εξορθολογισμό του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με ακαδημαϊκά κριτήρια και κύριους συνομιλητές τα ΑΕΙ της χώρας και την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε τάχιστα σε μία τέτοια διαδικασία.
                                                                                         
                                                                                                Κοζάνη 22-3-2013
                                                                                 Ο  Πρόεδρος του Συμβουλίου του
                                                                                          ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας
                                                                                          
                                                                                               Βέργαδος Ιωάννης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου