.

Ανακοίνωση των Συλλόγων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το Αθηνά


Η οριστικοποίηση του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ και η τροποποίηση του προς το ακόμα χειρότερο οδηγούν στη περαιτέρω συρρίκνωση των ΤΕΙ και ειδικότερα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Η πρόθεση του Υπουργείου για το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του δικού μας περισσότερο είναι σαφής. Θέλει να καταργηθούν και στην θέση τους να φυτρώσουν ιδιωτικά κολλέγια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη που θα συγκεντρώνουν και θα διαχειρίζονται όλο το δυναμικό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  οδηγώντας τη Δημόσια Εκπαίδευση και τα Περιφερειακά Ιδρύματα σε μαρασμό.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι ένας θεσμός που με συνέπεια και συνέχεια, εδώ και τριανταπέντε χρόνια, υπηρέτησε τον ακαδημαικό του ρόλο αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή της Περιφέρειας. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να καταργούνται με μία απόφαση κάποιων εγκεφάλων στην Αθήνα.
Οι Σύλλογοι μας πλήρως εναρμονισμένοι με το αίτημα της κοινωνίας της περιοχής θα σταθεί ανάχωμα στο όποιο ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ θέλει να καταργήσει αυτήν την λειτουργία.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει το σχέδιο « Αθηνά» και να προχωρήσει σε πραγματικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους.
Λέμε,
ΟΧΙ σε κάθε είδους μεθόδευσης και προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της κοινωνικής, εργασιακής, οικονομικής και επιστημονικής υπόστασης της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
ΝΑΙ στην ανάγκη ανασυγκρότησης της Ανώτατης Εκπάιδευσης, με αντικειμενική αξιολόγηση, με ακαδημαϊκά κριτήρια και πάνω στη βάση της Περιφερειακής Ανάπτυξης της Χώρας.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Ε.Σ.Ε.Π ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
     ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου