.

Πράσινο φως από τη Βουλή για το σχέδιο «Αθηνά»

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές, εκτός ίσως φραστικών αλλαγών στις ονομασίες των τμημάτων, προωθείται το σχέδιο «Αθηνά» με τη μορφή Προεδρικών Διαταγμάτων, αφού πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΗΜΑΡ, παρ' ότι εμφανίστηκε αρχικά να εκφράζει σοβαρές εντάσεις, έριξε τους τόνους την Παρασκευή.
Αναστάτωση όμως και προβληματισμός εξακολουθεί να επικρατεί στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας. Με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη Βουλή στις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ περί κοινοπραξιών μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανησυχία προκλήθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. «Θα μπορούσε, για παράδειγμα, στο Ιόνιο πράγματι ένα πιλοτικό τέτοιο μοντέλο κοινοπραξίας να λειτουργήσει» είπε ο υπουργός Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή της η γενική συνέλευση της Ένωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου καταγγέλλει «την αδιανόητη και ύπουλη απόπειρα ένταξης του Ιονίου Πανεπιστημίου σε ένα πρωτόγνωρο ιδρυματικό μόρφωμα με τα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος υπό την επωνυμία "Διονύσιος Σολωμός".» Η Ένωση «τονίζει προς κάθε παράγοντα που στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο απεργάζεται μια τέτοια εξέλιξη ότι αυτή αποτελεί πρωτοφανή θεσμική εκτροπή πέραν κάθε συνταγματικής νομιμότητας, ωμή παραβίαση κάθε έννοιας αυτοτέλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οφθαλμοφανή απόδειξη πελατειακής νοοτροπίας ασύμβατη με τα ακαδημαϊκά δεδομένα» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου