.

Το παν-κοζανίτικο συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»

Βροντερό «Όχι» στην υποβάθμιση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ

Το δικό τους βροντερό «Όχι» στην υποβάθμιση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασαν οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς της Κοζάνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που συμμετείχαν ενεργά στο μεγάλο παν-κοζανίτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 8 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το «παρών» στη συγκέντρωση ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση του Πανεπιστημίου και στη συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, έδωσαν ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, οι τρεις βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης, Ευγενία Ουζουνίδου και Ραχηλ Μακρή, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, οι αντιπεριφερειάρχες  Γιάννης Σόκουτης και Γιώργος Σβώλης ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πέτρος Πατιάς, ο νυν και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΙ Νίκος Ασημόπουλος και Κώστας Χαραλαμπίδης αντίστοιχα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, περιφερειακοί σύμβουλοι, φοιτητές, καθώς και πρόεδροι και μέλη διοικήσεων τοπικών φορέων, σωματείων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ζήτησε την άμεση αλλαγή του σχεδίου «Αθηνά» για τα Ιδρύματα της περιοχής μας, υπογραμμίζοντας πως «ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στα πλαίσια μιας προσχηματικής διαβούλευσης επί του σχεδίου "Αθηνά" οδήγησε την Κοζάνη σε μια διαδικασία παραπλανητική και χωρίς κανένα πραγματικό και ουσιαστικό σκοπό. Σ’ έναν χωρίς αρχές και χωρίς στόχο διάλογο, παραπλανώντας και αποκρύπτοντας τις μύχιες προθέσεις του».

Ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, αφού αναφέρθηκε στις πολύχρονες και ουσιαστικές ενέργειες στήριξης του Πανεπιστημίου, αλλά και στην εξέλιξη του ΤΕΙ, τόνισε πως «ενώνουμε όλοι μαζί τις φωνές μας. Θέλουμε τριτοβάθμια εκπαίδευση ισχυρή και αυτόνομη, πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Δυναμώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας. Καλούμε όλους τους θεσμικούς, φορείς και πολίτες να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ. ΟΧΙ στη διάλυση του ΤΕΙ, ΟΧΙ στην κατάργηση του Πανεπιστημίου, ΝΑΙ στην ενδυνάμωση του ΤΕΙ, ΝΑΙ στο αυτόνομο Πανεπιστήμιο με έδρα την Κοζάνη».

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα: https://vimeo.com/61343931

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου