.

ΔΕΗ: Προς οριστικό ναυάγιο τα φ/β Μεγαλόπολης και Κοζάνης

Άπρακτη παρήλθε σύμφωνα με πληροφορίες η προθεσμία υποβολής προτάσεων στους διαγωνισμούς της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την προμήθεια εξοπλισμού και κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων της εταιρείας σε Κοζάνη (δύο πάρκα των 15MW) και Μεγαλόπολη (39MW& 11MW). Στο διαγωνισμό της Μεγαλόπολης κατατέθηκε μόλις μία προσφορά για την προμήθεια εξοπλισμού ενώ στο διαγωνισμό της Κοζάνης δεν υπήρξε καμία προσφορά.
Θυμίζουμε ότι για το έργο της Μεγαλόπολης πέρυσι, η ΔΕΗ ακύρωσε το διαγωνισμό που είχε διοργανώσει με μειοδότη την JP Άβαξ καθώς δήλωσε αδυναμία εξεύρεσης χρηματοδότησης. Πλέον θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι χάνει οριστικά την κλειδωμένη ταρίφα για το έργο (39,2 σεντς) καθώς το έργο θα πρέπει να συνδεθεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα έπρεπε ήδη μέχρι το Μάιο να ξεκινήσει η παράδοση του εξοπλισμού και η κατασκευή του έργου.

Αντίστοιχη πορεία φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και τα φωτοβολταϊκά της Κοζάνης, στο διαγωνισμό για την προμήθεια και κατασκευή των οποίων δεν προσήλθε ούτε ένας επενδυτής.



Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου