.

Eπισημάνσεις για τη λιγνιτο-ενεργειακή δραστηριότητα στη Δυτική Μακεδονία

Το ενημερωτικό σημείωμα είναι του Χρήστου Παπαγεωργίου, τ. Δ/ντή ΔΛΚΔΜ ΔΕΗ ΑΕ (Μάρτης 2013). Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις ενδιαφέρουσες επισημάνσεις του ενημερωτικού σημειώματος παρακάτω:

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    26/3/13, 4:20 μ.μ.

    Πολύ σημαντικές οι παρατηρήσεις του κ. Παπαγεωργίου και τι να πρωτοσημειώσουμε:
    «σημειώθηκαν τραγικές στην κυριολεξία καθυστερήσεις από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς» προκαλώντας προβλήματα σε όλα τα ορυχεία,
    «ανορθόδοξη, μη αξιόπιστη και μη οικονομική λειτουργία του ιδιωτικού λιγνιτωρυχείου Αχλάδας»,
    «να μπει εισαγγελέας για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος από τη 10ετή απραξία του ιδιωτικού λιγνιτωρυχείου Βεύης»,
    «υπάρχει ορατός κίνδυνος για τον οριστικό «ενταφιασμό» εκμεταλλεύσιμων σήμερα λιγνιτικών κοιτασμάτων Φλώρινας και την πρόωρη απαξίωση εξοπλισμού του δημοσίου».
    Ο κ.Παπαγεωργίου αποφεύγει να αναφέρει ονόματα, είναι όμως γνωστό ότι οι αναθέσεις καθηκόντων στη ΔΕΗ γίνονται με κομματικά κριτήρια και με παρεμβάσεις και των συνδικαλιστών. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία οδηγούν και τα ορυχεία στην καταστροφή. Αν εκλείψουν τα ορυχεία, ο φθηνός λιγνίτης θα αντικατασταθεί από φυσικό αέριο και η τιμή του ρεύματος θα εκτοξευθεί. Οι επιπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα είναι ολέθριες και το kozan.gr πρέπει άμεσα να θέσει το άρθρο υπόψη της Εισαγγελίας Κοζάνης για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου