.

Στήριξη με χρηματοδότηση από την EULER-HERMES για την Πτολεμαϊδα 5

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι δόθηκε αρχική έγκριση από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes για την ασφαλιστική κάλυψη κοινοπρακτικού δανείου προς τη ΔΕΗ περίπου ύψους €700 εκατ. που αφορά τη χρηματοδότηση του έργου «Πτολεμαΐδα V».
Αναλυτικότερα, η ΔΕΗ ενημερώθηκε από τη διοργανώτρια του σχετικού κοινοπρακτικού δανείου Τράπεζα KfW IPEX-Bank, ότι δόθηκε η αρχική έγκριση για την κάλυψη δανείου ύψους περίπου €700 εκατ. από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes, η οποία αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για τη σύναψη του εν λόγω κοινοπρακτικού δανείου.

Σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρος Ζερβός ανέφερε: «Η παροχή εγγύησης εκ μέρους ενός Οργανισμού του μεγέθους της Euler-Hermes, ιδίως στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη, καθώς υποδηλώνει την εμπιστοσύνη σε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ΔΕΗ αλλά και στην ίδια την επιχείρηση.»

Η νέα Μονάδα, συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δις €, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια και είναι η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η νέα λιγνιτική μονάδα θα διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, με ισχύ 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα. Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της νέας Μονάδας ικανοποιούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, βελτιώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση της ΔΕΗ, καθώς αντικαθίστανται παλαιές και ενεργοβόρες Μονάδες, επιτυγχάνοντας μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λιγνίτη, των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) και των ρύπων.

Η νέα Μονάδα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ με την ανανέωση του στόλου των εγκατεστημένων Μονάδων, καθώς το κόστος λειτουργίας της θα είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τις παλαιές μονάδες.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                    27 Μαρτίου 2013

                            

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου