.

Forum :Υλοποίηση ώριμων ενεργειακών επενδύσεων και έργων υποδομής σε νέο περιβάλλον [2-3 Aπριλίου 2013]


Τα μεγάλα ενεργειακά και κατασκευαστικά έργα, οι αυτοκινητόδρομοι, οι διαγωνισμοί που «τρέχουν» στην Αττική και σε άλλες Περιφέρειες για τα απορρίμματα, οι επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης και οι τρέχουσες εξελίξεις στις ΑΠΕ θα βρεθούν σε λίγες μέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτειακών, επιχειρηματικών και τραπεζικών φορέων, που συμμετέχουν στο επενδυτικό φόρουμ με θέμα: «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΕ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».
Το φόρουμ, διοργανώνεται στην Αθήνα στις 2 και 3 Απριλίου (ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL), στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του INVEST IN GREECE, επιμελητηρίων και άλλων επιχειρηματικών φορέων.
Σε μία κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, η εκδήλωση, στοχεύει, στην ανάδειξη των ώριμων επενδύσεων στον ευρύτερο ενεργειακό χώρο, αλλά και έργων υποδομής που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την υλοποίηση και αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ένας επιπλέον στόχος, είναι, η επισήμανση των αλλαγών που συντελούνται σήμερα στον ενεργειακό χάρτη, αλλά και συνολικότερα στον τομέα των μεγάλων έργων και υποδομών και η τοποθέτηση των αρμοδίων φορέων για τα επιμέρους θέματα που είναι επείγον να αντιμετωπιστούν προκειμένου, επενδύσεις και έργα να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης. Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει διάλογος με εκπροσώπους της Πολιτείας και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων επί του πρακτέου. Παράλληλα θα υπάρξει σχετική δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στους συμμετέχοντες φορείς και επενδυτές.
Στις παρουσιάσεις έργων που θα γίνουν και στα σχετικά πάνελς, συμμετέχουν πάνω από 60 επενδυτές (ελληνικές και ξένες εταιρείες) με ενεργό ενδιαφέρον για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι και έργα προς υλοποίηση. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης, εκπρόσωποι κορυφαίων χρηματοδοτικών φορέων όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ασφαλιστικοί οργανισμοί, τράπεζες, funds, κατασκευαστικές εταιρείες και προμηθευτές εξοπλισμού για τη διερεύνηση των χρηματοδοτικών λύσεων που μπορούν να υπάρξουν ενόψει και της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
Οι επι μέρους θεματικές ενότητες του φόρουμ έχουν ως εξής: Επενδύσεις και έργα υποδομής στον αστερισμό του project financing και του ΕΣΠΑ, η επανεκκίνηση των μεγάλων κατασκευαστικών έργων, οι υπέρ-ώριμες επενδύσεις στα απορρίμματα, οι επίκαιρες επενδύσεις στη βιομάζα και στο βιοαέριο (Τρίτη, 2 Απριλίου). Ο ενεργειακός τομέας στον αστερισμό της ανασυγκρότησης, τα αναπτυξιακά εργαλεία για έργα στον τομέα της καθαρής ενέργειας και των ΑΠΕ, αιολικά και υδροηλεκτρικά μπροστά στις προκλήσεις του νέου περιβάλλοντος, το «New Deal» για τα Φωτοβολταϊκά και η Εξωστρέφεια (Τετάρτη, 3 Απριλίου).
Οι συμμετέχοντες
Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές του φόρουμ περιλαμβάνονται: ο κ. Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο κ. Πέτρος Σελέκος, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων, Υπουργείο Aνάπτυξης, o κ. Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ, ο κ. Αριστομένης Συγγρός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Invest in Greece, o κ. Μίλτος Ασλάνογλου, Αντιπρόεδρος ΡΑΕ(Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), ο κ. Κώστας Μαθιουδάκης, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, Υπουργείο Περιβάλλοντος,

Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Σπύρος Βάσσος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ο κ. Ντίνος Μπενρουμπή, Αντιπρόεδρος ΕΣΑΗ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας), ο κ. Χρήστος Φώλιας, πρόεδρος Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου, ο κ.Γιώργος Βλάχος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων, ο κ. Γ. Ρωμοσιός, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων ΄Εργων, η κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφαλιστικών Πιστώσεων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, Πρόεδρος Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου, ο κ. Δημήτρης Τσαλέμης, Διευθυντής Υποδοχής Επενδυτών ΑΠΕ , ΥΠΕΚΑ , ο Δρ. Αντώνης Μεταξάς, Διευθύνων Εταίρος «Μεταξάς & Συνεργάτες» Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι, ο νομικός κ. Π. Δημητριάδης
Οι εκπρόσωποι τραπεζών
Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ελληνικών και διεθνών τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών θα συμμετάσχουν στο φόρουμ: ο κ. Εμμανουήλ Μαρουλάκης,Consellier de Direction Project Finance Transactions South East Europe Department EUROPEAN INVESTMENT BANK, η κ. Βίκυ Αργυράκη, Project Officer, Executive Agency for Competitiveness and Innovation, Ε.Ε., ο κ. Ευάγγελος Καλαμάκης, Διευθυντής Διεύθυνσης Επενδυτικής Τραπεζικής, Όμιλος ΑLPHABANK, ο κ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Αγορών, Όμιλος EFG Eurobank, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής τομέα Global Corporate Clients & Debt Capital Markets, Όμιλος EFG EUROBANK, η κ. Πηνελόπη Λαζαρίδου, Αν. Γεν. Διευθύντρια-Διεύθυνση Μεγάλων Επιχειρήσεων και Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων, Όμιλος Πειραιώς, ο κ. Κωνσταντίνος Σταυρίδης, ειδικός συνεργάτης προγράμματος JESSICA, Όμιλος Εθνική Τράπεζα, ο κ. Arnaud Henin, Fund Manager Pireaus Equity Advisors και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι τραπεζών και funds.
Οι επενδυτές
Στην ενότητα για τα αιολικά και υδροηλεκτρικά θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλους ο κ. Αθανάσιος Τσαντίλας, Γενικός Διευθυντής «ROKAS RENEWABLES»,ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, Γεν. Διευθυντής «GAMESA», εκπρόσωπος της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός, Διευθύνων Σύμβουλος ΜΠΕΝΕΡ Α.Ε., ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΛΕΤΑΕΝ κα.
Στην ενότητα για τα αναπτυξιακά εργαλεία για επενδύσεις στις ΑΠΕ θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλους η κα Μ. Μανιουδάκη, Αντιπρόεδρος Μπίμπας ΑΕΒΕ., ο κ. Αλέξης Χατζημπίρος, Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου, ο κ. Ηλ. Κυριακόπουλος, Διευθύνων Εταίρος ΣΚ ΑΙΓΙΣ––Σύμβουλοι Επενδύσεων και Σχεδιασμού, ο κ. Ν. Πέντσας, σύμβουλος επιχειρήσεων.
Στην ενότητα για την ανάπτυξη επενδύσεων στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της βιομάζας-βιοαερίου θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλους ο κ. Αθανάσιος Κατρής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος WATT A.E., ο κ. Ιωάννης Μπούκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Ενεργειακών Έργων ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., η Δρ. Κωνσταντίνα Λαζαρίδη, πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΣΔΑ), ο κ. Παναγιώτης Σκιαδάς, πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης, ο κ. Γιάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ο κ.. Δ. Κανακόπουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης, ο κ. Μάριος Ιντζελέρ, Γενικός Διευθυντής, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., ο κ. Επαμεινώνδας Βοναζούντας, Γενικός Διευθυντής, Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος, ο κ. Σωκράτης Φάμελος, Γενικός Διευθυντής, Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ», ο κ. Φ. Κυρκίτσος, πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, η κ. Αλεξία Μαχαίρα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας, ΄Ομιλος Α-Β Βασιλόπουλος, ο κ. Σ. Δεμερτζής, Διευθυντής Εναλλακτικών Καυσίμων, όμιλος ΤΙΤΑΝ, ο Δρ. Ευστράτιος Καλογήρου, πρόεδρος ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ο κ. Απόστολος Παπαδόπουλος, εταίρος Grant Thornton, ο κ. Ξεν. Κακάτσιος, καθηγητής τμήμα Θερμοδυναμικής , Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο κ. Χ. Ζαφείρης, Γεωπόνος, Τομέας Βιομάζας ΚΑΠΕ, η κ. Άντζελα Πετρίτη «Λιθαίος Ενεργειακή», ο κ. Κων/νος Βεργανελάκης, Διευθυντής Λειτουργιών HAASE , ο κ. Κώστας Νασίκας, μέλος ΔΣ, Ελληνική Εταιρεία Βιομάζας, ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΡΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. κα.
Στην ενότητα για τα φωτοβολταϊκά θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλους, ο κ. Αλέξανδρος Ζαχαρίου, Πρόεδρος Σύνδεσμος Εταρειών Φωτοβολταϊκών, ο κ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, o κ. Πάνος Μπίταρχας, Γενικός Διευθυντής SOLAR CUBE,ο κ. Γιώργος Τζανίδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, CONERGY.
Χορηγοί και Υποστηρικτές
Μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΔΕΗ. Στους υποστηρικτές περιλαμβάνονται οι εταιρείες «ROKAS RENEWABLES», «GAMESA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», «WATT», «HAASE», «SMA», «PARALOS ENGINEERING S.A.», «MΠΙΜΠΑΣ ABEE», «Μεταξάς & Συνεργάτες» Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι, «Acronical»,» «ΛΗΘΑΙΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», και άλλες εταιρείες. Χορηγός επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων είναι η Action Global Communication Hellas.
Πληροφορίες:

Οργανωτική Γραμματεία Συνεδρίου (κα Ειρήνη Κοκκινέλη, κα Μαρκέλλα Ρόζη)
Τηλ: 210-6912183, 210-6912505, Fax: 210-6996205
E-mail: argohellas@otenet.gr
Για δήλωση συμμετοχής:
κα. Βάλια Γκάτσου: 210-6912183, 210-6912505 ή μέσω της Φόρμας Συμμετοχής

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου