.

Δήμος Κοζάνης: Δημιουργούμε, μαθαίνουμε προστατεύουμε το περιβάλλον με έργα από τη φύση

Η Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5/6, διοργανώνουν περιβαλλοντική εκδήλωση, που αφορά σύγχρονους οικολογικούς τρόπους μετακίνησης με την συνδρομή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, στις 18.00, στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης. 
. Θέλοντας να συνδυάσουμε τον τεχνολογικό κλάδο, την οικολογική συνείδηση, την μάθηση και το παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, επιχειρούμε να ταξιδέψουμε από το παρελθόν στο μέλλον.Με στόχο να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι προστατεύουμε το περιβάλλον μας , αξιοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά παίζοντας και μαθαίνοντας δίνουμε ραντεβού στο δημοτικό πάρκο φέρνοντας υλικά (κομμάτια υφάσματος λωρίδες, κλωστές, καλαμάκια σπιρτόκουτα) που δεν χρειαζόμαστε στο σπίτι για να δημιουργήσουμε παιχνίδια, όπως κούκλες , μπάλες ,τηλέφωνα, γκοργκύλι και άλλα, συμμετέχουμε σε ομαδικά παιχνίδια, ενημερωνόμαστε και κάνουμε βόλτα με το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, scooter, ποδήλατο.
Σας καλούμε στη γιορτή περιβάλλοντος για να δώσουμε όλοι μαζί την υπόσχεση ότι προστατεύουμε το περιβάλλον για να μας προστατεύει και εκείνο. Δημιουργούμε, παίζουμε, μαθαίνουμε, προστατεύουμε το περιβάλλον. Φέρτε ανακυκλώσιμα υλικά για να δημιουργήσουμε κατασκευές.
Στην εκδήλωση θα υπάρχει ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, scooter, ποδήλατο από την εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και έκθεση  κατασκευών από μαθητές σχολείων της Κοζάνης, με παλιές κατασκευές για παιχνίδι (γκοργκύλι,κούκλες,σφεντόνες κτλ) Μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν κατασκευές, πίνακες με ανακυκλώσιμα υλικά από το περιβάλλον και θα παίξουν παλιά παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια.

Με την στήριξη:
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ( ΣΤΗΜΟΝΙΑΡΗΣ Δ. – Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας )
ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΚΙΚΗΣ Β. – Υπεύθυνος ΚΤΕ )
Σχολικές Δραστηριότητες β’θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης (ΚΟΥΡΟΥΣ Ι.- Υπεύθυνος)
Σχολικές Μονάδες α’ βάθμιας & β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
Υπεύθυνη Παρουσίασης Παραδοσιακών Παιχνιδιών (ΜΑΡΟΥΔΗ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ Ε.- ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ)
Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων α’ βαθμιας & β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
Σώμα Προσκόπων Κοζάνης
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Ε.Ο.Δ- Παράρτημα Κοζάνης
ΣΥΡΑΚΟΖ /ΕΡΑΔΥΜ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου