.

Μετά από χρόνια αναμονής… σε τροχιά υλοποίησης η ΒΙΠΕ Κοζάνης

Σε τροχιά υλοποίησης μετά από πολλά χρόνια τέλματος και μακράς αναμονής φαίνεται πως εισέρχεται, πλέον, η Βιομηχανική Περιοχή Κοζάνης! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» από την Αθήνα, σε χθεσινή συνάντηση που είχαν με στελέχη της ΕΤΒΑ (στην οποία ανήκει η ΒΙΠΕ)  τόσο ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο ενεργειών, προκειμένου να ξεκινήσει, επιτέλους, τη λειτουργία της η Βιομηχανική Περιοχή, ένα από τα έργα-πρωτοβουλίες με το χαρακτηρισμό… «Γεφύρι της Άρτας» στη Δυτική Μακεδονία!

Από τον «Πρωινό Λόγο»
Ήταν η τρίτη κατά σειρά συνάντηση και η πλέον ουσιαστική, καθώς φαίνεται πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία ενός κοινού φορέα, με τη συμμετοχή, κατά 85%, της ΕΤΒΑ και κατά 15% του Δήμου Κοζάνης, με βάση τον υπολογισμό των κονδυλίων που έχουν δώσει μέχρι σήμερα και οι δυο, αλλά και εκτιμώντας και τη σημερινή αξία της συγκεκριμένης έκτασης. Επίσης συμφωνήθηκε η παραχώρηση, από την ΕΤΒΑ, στη ΔΕΥΑΚ, για 10 χρόνια, των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, με την προοπτική οριστικής παραχώρησης τους στο Δήμο Κοζάνης μετά την παρέλευση των δέκα ετών.
 Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», η ΕΤΒΑ, η οποία ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, σκοπεύει να συμβάλει στο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στη ΒΙΠΕ, με χαμηλότοκα δάνεια, αλλά ακόμη και με δάνεια για το «στήσιμο» των εγκαταστάσεων.
Ωστόσο, απομένουν ακόμη αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες για την αίσια έκβαση της χρονίζουσας αυτής υπόθεσης.

Πηγη: kozanimedia.gr 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου