.

ΥΠΕΚΑ: Ενημερωτικ​ές δράσεις για το νόμο περί Αντιμετώπι​σης της Αυθαίρετης Δόμησης [Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη]

Το ΥΠΕΚΑ ξεκινά σειρά ενημερωτικών δράσεων για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου της χώρας με το νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων. Η ενημέρωση θα λάβει αρχικά τη μορφή ημερίδων, όπου θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν βασικά σημεία του νέου νόμου. Η εκκίνηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί, σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ θα εξελιχθεί στους επόμενους μήνες σε μεγάλες πόλεις όλης της χώρας και ιδίως στις έδρες των Περιφερειών. Θα ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο έτος δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του νόμου 4178, τις ειδικές προβλέψεις τους και τις διαδικασίες που απαιτούνται.
Στις πρώτες ενημερωτικές ημερίδες την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.
Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης θα παρουσιάσει τις βασικές διατάξεις του νόμου 4178/2013, ενώ ειδικότερα θέματα εφαρμογής του νόμου θα παρουσιάσουν ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Καρατσώλης και η Προϊσταμένη (Τμήματος Α) της Διεύθυνσης Οικοδομικού και Κτιριολογικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ) Ευρυδίκη Γαρδίκη.
Οι πρώτες ενημερωτικές ημερίδες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τα τοπικά τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως κάτωθι:
Κομοτηνή: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, ώρα 11:00, Αμφιθέατρο ΤΕΕ/ΘΡΚ, Παρνασσού 6, σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΘΡΚ.
Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, ώρα 18:00, Αμφιθέατρο εκδηλώσεων Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Κοζάνη: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Περιοχή Ζ.Ε.Π), σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΔΜ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου