.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μεγάλα πάθη γύρω από τα αρχαία του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν Στράτος Σιμόπουλος και Γιάννης Μπουτάρης, όπου αντιπαρατέθηκαν για το σταθμό της Βενιζέλου

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν Στράτος Σιμόπουλος και Γιάννης Μπουτάρης, με την ευκαιρία της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εγνατίας Οδού Α.Ε. εταιρείας που ανήκει στην εποπτεία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων.

  Το Μνημόνιο αφορά τρία σημαντικά έργα στο δήμο Θεσσαλονίκης, τα οποία αναλαμβάνει να μελετήσει και να προωθήσει  η Εγνατία Οδός, αλλά παρά ταύτα, η πρώτη ερώτηση που απηύθυναν οι δημοσιογράφοι, αφορούσε τη γνωστή αντιπαράθεση Μπουτάρη- Σιμόπουλου για το σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης.

  Οι δύο άντρες απαντώντας στις ερωτήσεις, κράτησαν τις θέσεις τους χωρίς διαχυτικότητες  αλλά και χωρίς να υπάρξει ένταση,  έτσι που φάνηκε ότι οι συγκρούσεις δεν αποκλείουν τις συναινέσεις σε θέματα της πόλης.

  Για τον κ. Σιμόπουλο το θέμα που αφορά την κατασκευή του σταθμού και την αξιοποίηση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν είναι τεχνικό και η αρμόδια εταιρεία, η Αττικό Μετρό, έχει ήδη υποβάλλει μελέτη που το αντιμετωπίζει. Για τον κ. Μπουτάρη, είναι πολιτικό και η λύση της Αττικό Μετρό είναι «δήθεν» γιατί δεν λαμβάνει υπόψη της την πρόταση Καρακώστα – Αλεξοπούλου.

  Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι η Δήμος δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ αν δεν υπάρξει γραπτή υπουργική απόφαση από το Υπ.Πο. για την κατασκευή του σταθμού με παραμονή των αρχαιοτήτων ή για απόσπαση και επανατοποθέτηση, μετά την κατασκευή, του μεγαλύτερου μέρους τους.

  Ο Δήμος δεν είναι αυτός που καθυστερεί το έργο του Μετρό, είπε, αντίθετα, με την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει στο Υπουργείο, θα μπορούσαν να είχε επισπευσθεί η εξεύρεση λύσης.

  Για τον κ. Μπουτάρη το θέμα μπορεί να λυθεί με μία απλή απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και δεν υπάρχει νομική εμπλοκή, ενώ  ο κ. Σιμόπουλος βλέπει το θέμα να λύνεται στο ΣτΕ, ενώ τόνισε ότι το θέμα αφορά πλέον το υπ. Πολιτισμού, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι τελικά «θα έχουμε ένα σταθμό μουσείο».

  «Δεν είπα ποτέ ότι ο Δήμος καθυστερεί το έργο του Μετρό, είπα ότι καθυστερεί τις ανασκαφές στη Βενιζέλου. Τώρα όμως ο σταθμός Βενιζέλου μπαίνει στην κρίσιμη διαδρομή και η όποια καθυστέρηση από δω και πέρα, θα συνεπάγεται και καθυστέρηση του Μετρό», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.

  Πηγή: voria.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου