.

Προωθείται Νομοθετική Ρύθμιση για μειωμένες εισφορές για τους μηχανικούς

Δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας και χαμηλότερων ασφαλίστρων -λόγω της κρίσης και με «τίμημα» την αντίστοιχη μείωση της μελλοντικής σύνταξης- δίνει, έως το τέλος του χρόνου, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κατά προτεραιότητα, στους μηχανικούς - ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ.

Την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης «ανοίγει» τον δρόμο για αντίστοιχη πρόβλεψη ενδεχομένως και σε άλλα Ταμεία αυτοαπασχολουμένων (όπως στον ΟΑΕΕ), προανήγγειλε χθες ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντησή του με τους προέδρους των Επιστημονικών Συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών Γ. Στασινό, Μηχανολόγων Τ. Ευσταθίου και Αρχιτεκτόνων Μυρτώ Δεσποτίδη.

Οι πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων των Μηχανικών υπέβαλαν το αίτημα του κλάδου για τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Έργων του ΕΤΑΑ. Και, κυρίως, για τους νέους μηχανικούς οι οποίοι λόγω της ανεργίας στον κλάδο και μετά τις αυξήσεις των εισφορών οι οποίες επιβλήθηκαν σε εφαρμογή του ν.3986/2011 αδυνατούν να καταβάλουν τα ασφάλιστρα που προβλέπει το Ταμείο. «Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες καθιστούν άμεση την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι σχετικές με το αίτημα προϋποθέσεις και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους για την διευθέτηση του αιτήματος, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων κανόνων της ανταποδοτικότητας στις συνταξιοδοτικές τους παροχές», δήλωσε ο Γ. Βρούτσης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου