.

Δήμος Κοζάνης: Προετοιμάζεται η δημιουργία Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας στη ΖΕΠ Κοζάνης [παρουσίαση]

Η μελέτη του έργου «Κέντρο Διάδοσης Τεχνολογίας» στη ΖΕΠ Κοζάνης που εκπονείται από τη ΔΕΠΕΠΟΚ στα πλαίσια Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κοζάνης, παρουσιάστηκε από τη μελετητική της ομάδα, το βράδυ της Δευτέρας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός τεχνολογικού «μουσείου» προσανατολισμένου στη ψυχαγωγία και εκπαίδευση μικρών και μεγάλων. Πρόκειται να δημιουργηθεί στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης και θα φιλοξενεί διαδραστικά εκθεμάτα τα οποία καλύπτουν διάφορες θεματικές ενότητες (τεχνολογία, φυσικά φαινόμενα, νόμοι της φυσικής, βιολογία, κλπ).

Μέσα από την αλληλεπίδραση με τα εκθέματα, ο επισκέπτης μπορεί να κατανοήσει το πως και το γιατί μιας πληθώρας φαινομένων των φυσικών επιστημών και τις τεχνολογίας. Με αυτό τον τρόπο η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία αποκτούν νέο νόημα και η φιλοσοφία της μάθησης στηρίζεται στην προσωπική απασχόληση και τον πειραματισμό. Το κέντρο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που συμμετέχουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε ενήλικες από όλες τις ηλιακές βαθμίδες, που θα επισκέπτονται το χώρο είτε ως συνοδοί των παιδιών είτε μόνοι τους. Κάθε ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να βρει θέματα σχετικά με τα ενδιαφέροντά και τις ικανότητές του.
Το έργο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορούν να παρέχονται και άλλες πρόσθετες υπηρεσίες, όπως σχολικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές επιδείξεις, προβολές εκπαιδευτικών ταινιών, λειτουργία περιοδικών εκθέσεων και επιδείξεων καθώς και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Είναι αυτονόητο το εν λόγω έργο θα συμβάλει σημαντικά στη τόνωση του σχολικού τουρισμού στην περιοχή μας, δημιουργώντας ένα αξιόλογο σημείο ενδιαφέροντος ως προορισμό ή στάση, πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος προγραμματίζει την υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση έργου στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου εκτιμάται στα δύο περίπου χρόνια.

Κλικ για να δείτε την παρουσίαση της μελέτης...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου