.

ΓΕΝΟΠ: Εθνικό έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ

Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η κυβέρνηση, ως βασικός μέτοχος, δρομολόγησε και οδηγεί τη ΔΕΗ στο μαρασμό και τον «θάνατο».
Είχαν προηγηθεί κινήσεις «σκληρού» εκβιασμού από το μπλοκ των βιομηχάνων καθώς για μήνες βρισκόταν στην επικαιρότητα το ενεργειακό «κόστος» των κρατικοδίαιτων ιδιωτών ενώ παράλληλα η στοχευμένη αρθογραφία κατασυκοφάντησης της ΔΕΗ ήταν το πρόσχημα να «σώσουμε» τις άλλες βιομηχανίες καταδικάζοντας και θυσιάζοντας ως άλλη «Ιφιγένεια» τη ΔΕΗ. Ήταν μια προμελετημένη και προειλημμένη απόφαση προκειμένου να επιβάλουν :
1.         Μειώσεις 20% στα τιμολόγια για τις βιομηχανίες – ανταγωνιστές της ΔΕΗ και ηλεκτροδότηση από το δίκτυο υψηλής τάσης και καταναλώσεων πάνω από 1000 GWh όπως η «Αλουμίνιον της Ελλάδος»
2.         Μειώσεις 35% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων που η κατανάλωση δεν ξεπερνά τις 1000 GWh, «δώρο» στη «Χαλυβουργική» και στην «Χαλυβουργία Ελλάδος»
Οι νέες «έκτακτες» μειώσεις των βιομηχανικών τιμολογίων θα είναι για δύο χρόνια μια τεράστια ζημιά για την ΔΕΗ που θα ξεπερνά τα 280 εκατ. €. Για την καταστροφική και εγκληματική απόφαση σε βάρος της ΔΕΗ που αποφάσισαν η μνημονιακή συγκυβέρνηση και η ΡΑΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τη Διοίκηση του κ.Αρ. Ζερβού να πάρει καθαρή – ξεκάθαρη θέση και να τοποθετηθεί δημόσια εάν είναι υπέρ της προστασίας των συμφερόντων της ΔΕΗ ή όχι.
Σε διαφορετική περίπτωση η σιωπή είναι συμμετοχή και συνενοχή στο έγκλημα που διαπράττεται.
Σε κάθε όμως περίπτωση η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προστατεύοντας τα συμφέροντα της επιχείρησης, που είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων καταναλωτών θα κάνει το καθήκον της προσφεύγοντας με τα σωματεία- μέλη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. στην προσπάθειά της να αποτρέψει την οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ, που είναι μέρος του πολιτικού σχεδιασμού για την βιαστική ιδιωτικοποίηση της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και την παράδοσή της στα καρτέλ της ενέργειας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου